phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:41
Знайдена велика концентрація інсектицидів у зразках меду зі всього світу

 

 

Через зростаюче занепокоєння з приводу можливого негативного впливу неонікотиноїдів на поведінку і працездатність бджіл, їхнє використання в деяких країнах контролюється: наприклад, у Франції використання неонікотиноїдів для комерційного виробництва меду заборонено.

Для того, щоб з'ясувати масштаби поширення неонікотиноїдів у світовій індустрії меду, автори нової роботи склали спеціальну карту, яка показує концентрацію активних речовин неонікотиноїдів в комерційно доступних марках меду.

Для цього науковці зібрали 198 зразків меду з різних країн і виміряли у них концентрацію п'яти найпоширеніших активних речовин неоникотиноида: ацетаміприду, клотианідину, імідаклоприду, тіаклопріду і тиаметоксану.

Дослідники з'ясували, що 75% зразків меду містили хоча б один з неонікотиноїдів: з них 30% містили один вид, 45% — два або більше, а 10% зразків містили чотири або п'ять неонікотиноїдів.

Найвищі показники були у Північній Америці: пестициди були виявлені у 86% зібраних зразків; найменший показник був у країнах Південної Америки — 57%.

Висновки дослідників опубліковані в журналі Science, пише УНІАН.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: зразки меду світу, концентрація інсектицидів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]