phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:25
Знайшли спосіб відучити людей відкладати справи на потім психологи

 

 

На думку психологів для сучасної людини актуальна звичка відкладати справи на потім.

У зв’язку з цим експерти відкрили спосіб, що дозволяє побороти цю звичку. відкладати справи на потім «Я все зроблю, але тільки не сьогодні», — можна почути від величезної кількості людей сьогодні.

Проте науковці заявляють, що знайшли дієвий спосіб навчити людину виконувати важливі справи вчасно.

На думку вчених зі Стокгольмського університету, позбутися такої звички допоможе когнітивна поведінкова терапія, яка зараз активно використовується при лікуванні деяких психічних розладів.

І хоча прокрастинацію не визнають психічним розладом чи тим більше серйозним захворюванням, шведські науковці наголошують, що така звичка може зробити життя якщо не нестерпним, то напруженим.

Когнітивна поведінкова терапія допомагає позбавиться від постійного відкладання справ шляхом застосування корисних дій, розповідає Daily Mail.

Тобто терапія спрямована на коригування проблемної поведінки, за рахунок заміни негативних звичок корисними.

Таким чином терапія також допомагає позбавиться від станів тривоги і занепокоєння, посттравматичних розладів, фобій і стресів.

Підкреслюється, що відкладання справ здатне вплинути навіть на здоров’я людини. Адже так як звичка не рахується клінічним розладом, немає методів її лікування.

Отож, вчені впевнені, що в даному питанні можна розраховувати виключно на когнітивну поведінкову терапію.

 

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: психологи, справи на потім, спосіб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]