phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:52
Знизять ризик захворювань печінки прості звички: поради
Печінка – орган, здатний до регенерації, але навіть з цією здатністю її можуть уражувати захворювання. Щоб знизити їх ризик, важливо дотримуватися кількох правил. Ввести ці звички в ужиток нескладно.

Спробуйте середземноморську дієту

Середземноморська дієта з великою кількістю корисних жирів, пісними варіантами білка і складними вуглеводами вважається однією з кращих для печінки. Деякі дослідження навіть показали, що середземноморська дієта допомагає збільшувати тривалість життя.

Уникайте низькокалорійних, знежирених продуктів

Знежирені продукти можуть здаватися хорошим варіантом, проте зазвичай недолік цього нутрієнта компенсується додаванням додаткового цукру, щоб надати продукту смак. Надлишки глюкози і фруктози печінка перетворює в жир, що загрожує неалкогольною жировою хворобою печінки.

Антиоксидант

Вживання продуктів, багатих антиоксидантами, допомагає захистити печінку. Найчастіше знайти їх можна в ягодах, фруктах і овочах.

Бережіть зуби

За попередніми даними одного дослідження, запалення ясен і зубів може бути пов’язано із запаленням в організмі в цілому і в печінці, зокрема. Регулярні візити до стоматолога можуть допомогти в збереженні здоров’я органу.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 270 | Додав: radymo | Теги: Печінка, захворювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]