phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:19
Золоті правила прискореного метаболізму - ефективне схуднення

 

 

Дотримуєшся дієти, займаєшся спортом, але все одно не худнеш? Причиною може бути поганий метаболізм. Ми підкажемо, як прискорити метаболізм і скинути зайві кілограми.

Продукти, які ми вживаємо, – наші енергетичні ресурси, а метаболізм – рушійна сила, яка цю енергію витрачає. Всім відомо, що хороший обмін речовин – запорука стрункої фігури.

Перетвориться енергія в жир або піде в м’язи, зокрема, залежить від нашого метаболізму. Потрібно пам’ятати, що відновлення обміну речовин – досить тривалий процес.
Золоті правила поліпшення метаболізму
1. Частіше приймай їжу

Організм витрачає енергію на перетравлення їжі, між прийомами їжі метаболізм сповільнюється. Тому їж часто, до 5-6 разів на день, але невеликими порціями. Дробове харчування довело свою ефективність для схуднення.

Додай до меню гострі приправи. Вченими доведено, що гостра їжа підвищує метаболізм. Збагачуй меню білковими продуктами. Організм витрачає більше часу і енергії на її переробку. І не забувай про вітаміни!
2. Більше пий

Випивай в день 2,5 літра холодної води. Саме стільки необхідно людині, щоб прискорити обмін речовин і спалити більше калорій. Дуже корисно тричі на день пити зелений чай. А ось алкоголь виключи зовсім.

3. Висипайся вдосталь

Спати необхідно не менше 7 годин на добу. Якщо ти не висипається, погано себе почуваєш, у тебе немає апетиту, то організм заощаджує енергію. Лягай спати не пізніше 23:00. Їж за 2 години до сну не дуже рясно. Глибокий сон сприяє оновленню клітин мозку, вироблення в організмі гормону росту, який прискорює обмін речовин і, відповідно, спалює калорії, що приводить до зниження ваги.
4. Займайся спортом

Різноманітні фізичні навантаження. Біг, плавання, їзда на велосипеді відмінно впливають на процеси метаболізму в нашому організмі. А ось сидяча робота уповільнює обмін речовин. Зараз придумано безліч варіантів непомітної зарядки на робочому місці – не зневажай ними.

Якщо зібралася в спортзал, зверни увагу на силові вправи. 1 кг м’язів спалює на добу близько 100 ккал. Жирові ж запаси практично не беруть участь в процесі спалювання калорій. Візьми за звичку більше ходити, ніж їздити. Прогулянки на свіжому повітрі – то що потрібно!

 
5. Відвідуй баню або сауну

Гарячий пар очищає організм від шлаків, виводить зайву вологу, підсилює клітинну активність, збільшує циркуляцію в клітинах і стимулює обмін речовин. Гарячі ванни і контрастний душ, глибокий масаж теж прискорюють обмін речовин.
6. Займайся коханням не рідше разу на тиждень

Під час сексу кров інтенсивно збагачується киснем, поліпшується живлення тканин, а відповідно, і обмін речовин. Крім того, секс має прекрасну антистресову дію. Відомо, що стрес звільняє жирові кислоти, які перерозподіляються по кровоносній системі і відкладаються в жир.
Продукти для поліпшення метаболізму:

    грейпфрут;
    зелений чай;
    йогурт;
    кава;
    мигдаль;
    індичка;
    яблуко;
    шпинат;
    квасоля;
    брокколі;
    вівсянка;
    кориця;
    свіже молоко.

Враховуй всі ці правила при відновленні обміну речовин. Адже метаболізм впливає на роботу всього організму. Наш зовнішній вигляд, кількість жиру, води і навіть настрій залежать від швидкості нашого метаболізму.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: ефективне схуднення, правила прискореного метаболізму | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]