phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:28
Зростає кількість хворих на кір на Прикарпатті

 

На заході України почастішали випадки захворюваності на кір серед дітей. Про це повідомляє Держсанепідслужба в Івано-Франківській області.

"В Івано-Франківській області за останні три місяці 2016 року зареєстровано вже 56 випадків захворювання на кір (а в попередні роки реєструвалися лише поодинокі випадки цього захворювання), з них 34 випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією", - йдеться у повідомленні.

Серед захворілих переважають діти до 15 років, що становить 69,6% (39 випадків), із них 35,8% дітей - не вакциновані.

У відомстві зауважили, що профілактикою кору є тільки вакцинація, і на даний момент це найдієвіший метод запобігання захворюванню. В результаті активної імунізації в організмі формується імунітет, достатній для захисту від кору протягом кількох десятків років.

Вакцинація проти кору проводиться в два етапи: перша вакцинація виконується дітям у віці 12 місяців, ревакцинація - у шість років згідно з календарем профілактичних щеплень, затвердженим наказом МОЗ України від 16 вересня 2011 року №595 (у редакції наказу МОЗ України від 11 серпня 2014 року №551).

Як повідомлялося, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), наступного року в Україні очікується епідемія кору. Причиною цього стане низький рівень вакцинації. За даними ретроспективного аналізу спалахи захворюваності на кір в Україні спостерігались в 2001 р., 2006 р., 2012 р. У 2016 році є зростання захворюваності на кір в Івано-Франківській, Одеській, Київській, Львівській та Чернівецькій областях.

Згідно з контрактами, які МОЗ України уклало з міжнародними організаціями восени 2015 року, закупівлю вакцини проти кору, паротиту, краснухи (КПК) за кошти бюджету 2015 року здійснював ЮНІСЕФ.

На даний момент до України вже доставлено 277 тисяч доз вакцини. З 12 грудня планується доставка ще 776 200 доз, до кінця грудня ЮНІСЕФ доставить 214 880 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: кількість хворих на кір, Прикарпаття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]