phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:14
13 правил успішної людини перерахував психолог
Жодне з цих правил не можна назвати абсолютним. Але якщо продовжувати намагатися жити за ними, все виходить краще, ніж коли цього не робити

Існують правила, дотримання яких допоможе вам досягати успіху, якого ви побажаєте. Причому не важливо — у кар’єрі, коханні, дружбі, загалом у житті. Про них розповів психолог Стівен С. Хейс.

"Жодне з цих правил не можна назвати абсолютним. Їх цілком нормально порушувати, навіть щодня. Але якщо продовжувати намагатися жити за ними, все виходить краще, ніж коли цього не робити", — пояснив він.

Думайте про процес, а не лише про результат

Успіх – результат безлічі дрібних кроків. Але якщо зациклюватись тільки на мрії, цілі, то ми втрачаємо ті процеси, які до них ведуть. Ми стаємо нетерплячими, неспокійними, неуважними. Краще ж навчитися отримувати задоволення від самого процесу досягнення мети, перетворивши його на своєрідну гру.

Краще дія, ніж бездіяльність

Єдиний спосіб досягти успіху – це відірватися від дивана і почати робити хоч щось. Хочете бути знаменитим письменником, треба писати, успішним кухарем — готувати, добрим другом — допомагати іншим. Начебто проста річ. Але часто люди не роблять нічого в житті, бо бояться зробити помилку. Але помилка якраз у тому, що людина нічого не робить. Краще зробити і шкодувати, ніж жалкувати через незроблене.

Найчастіше говоріть "так"

Цей феномен описаний у біографічній книзі Денні Воллеса, який провів шість місяців, відповідаючи людям лише "так». Пізніше за нею було знято фільм із Джимом Керрі. Його герой укладає угоду, за якою завжди повинен говорити так на будь-яку пропозицію. Усе життя після цього змінюється. "Так, це правда, треба частіше говорити так, навіть якщо ви не впевнені в тому, що це абсолютно вірне рішення. Завжди є можливість відмовитись, якщо щось піде не так. Але в багатьох випадках варто погоджуватися, розширювати свій репертуар і відкривати для себе багато різних вражень", — пояснює психолог Стівен С. Хейс.

Співробітничайте та діліться інформацією

Люди – соціальні тварини. Ми найкраще проявляємо себе, коли співпрацюємо з іншими задля досягнення спільних цілей. Ті, хто оточує вас, цінні: вони навчать новому, збагатять ваше життя несподіваним чином. Та й самим не варто скупитися, ділитесь тим, що можете запропонувати оточуючим, радить експерт.

Виконуйте свої зобов’язання

Це найважливіше правило з усіх. Будьте обережні з тим, що обіцяєте іншим, радить психолог.

Беріть відповідальність за себе та своє життя

Коли щось не виходить, ми шукаємо причини назовні, перекладаємо на інших людей, знаходимо виправдання. Такий підхід не дасть вам зростати та вдосконалюватись на невдачах. Дивитись треба всередину себе – на свої дії. "Навіть якщо з нами поводяться несправедливо, найкраще зосередитися на тому, що ви самі можете зробити з цим", – пояснює Стівен С. Хейс.

Визнайте свою силу і поводьтеся відповідно

Нельсон Мандела сказав: "Наш глибокий страх не в тому, що ми слабкі й безпорадні. Наш глибокий страх у тому, що ми будемо сильні надмірно". Успішна людина визнає свою силу і енергійно і наполегливо добиватиметься її прояву.

Визнайте, що життя кінцеве, і поводьтеся відповідно

Ми не знаємо, скільки житимемо, але знаємо точно, що не вічно, — каже психолог. — Незалежно від того, скільки часу ви маєте, витрачати його треба на те, що приносить користь і радість саме вам. Припустимо, вам лишився рік до смерті. Ви хочете витратити час на цей проект? Успішні люди прагнуть зробити так, щоб завжди бути в змозі відповісти "так" на це запитання.

Спілкуйтеся з найкращими

Без діалогу ідей та бачення того, що може бути можливим, успіху не досягти. Але вести цей діалог варто з людьми, які вже досягли успіху, — питати їхні поради, слухати думку. Знайдіть людей, які мають чому повчити.

Будьте чесними з іншими

Якщо ви орієнтовані лише на результат, а не на процес, можете звернути на небезпечну дорогу — почати обманювати, підставляти, хитрувати. "Якщо ви вступите в угоду з совістю, щоб досягти потрібного результату, ви виявите, що все бажане і досягнене для вас раптом стане набагато менш цінним. Замість насолоджуватися захоплюючою дорогою до мрії, ви перетворитеся на машину з виробництва засобів для досягнення мети", — попереджає психолог.

Ідіть за мрією

Будьте вірні собі, слідуючи за своєю метою, навіть якщо вам доведеться заради неї ризикнути, чимось пожертвувати і якось постраждати. Створіть невелику підстраховку, але не зраджуйте того, що здається вам важливим.

Говоріть “ні”. Це дуже непросто, але дуже важливо

Неможливо догоджати всім, не можна бути приємним всім. "У міру того, як ви просуваєтеся до своєї мети, треба буде вчитися не відволікатися на неважливе і несуттєве. Доводиться зберігати баланс. Навчіться говорити "ні". Встановіть пріоритети. Дотримуйтесь їх. І цінуйте свій час", – рекомендує психолог.

Завжди відповідайте на листи та дзвінки та тримайте робочий стіл у порядку

"Ось це, мабуть, те правило, якого дотримуватися найскладніше. Але намагатися треба", – резюмує Стівен С. Хейс.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 135 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]