phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:03
5 кімнатних рослин, здатних нашкодити здоров'ю - небезпека в горщиках
Правильно підібрані та доглянуті живі рослини здатні освіжити навіть дуже скромний інтер'єр, а якщо вірити астрологам, ще й залучити гроші та удачу.

Крім того, яскрава зелень у горщиках благотворно впливає на нервову систему людини. У той же час, існує категорія рослин, які категорично не рекомендується розводити в домашніх умовах. Особливо, якщо у вас є діти та домашні тварини. Які вазони можуть зашкодити здоров'ю господаря, розповіли ЗМІ.

Діффенбахія


Ця рослина містить у собі отруту. Небезпеку несуть не тільки листя та стебла, а й насіння. Вони здатні викликати сильну алергічну реакцію, почервоніння шкіри та сльозогінність навіть у дорослої людини, не кажучи вже про дітей чи домашніх тварин.

Симптоми отруєння: біль у ротовій порожнині, слиновиділення, набряк, почуття оніміння в горлі. При попаданні соку на шкіру може розвинутись дерматит.
 

Плющ

 

Токсичність плюща полягає у діючій речовині урусіол. Він міститься у листі та ягодах. Кімнатний плющ зазвичай не плодоносить, але листя може стати причиною отруєння кішок. Крім того, якщо під час спалювання плюща в саду вдихати дим, це може призвести до проблем дихання.

Симптоми отруєння у людей: сильне подразнення шкіри, печіння в ротовій порожнині, судоми, лихоманка і висип.

Симптоми у тварин: блювання, діарея, гіперактивність, задишка, слабкість.

Брунфельзія


Всі частини цієї рослини містять отруту, що володіє нейротоксичною дією. Найвища концентрація знаходиться в корінні. Особливо небезпечна брунфельзія для домашніх тварин. Нерідко контакт із нею закінчується смертю для собак. Симптоми у тварин: кашель, тремор, судоми, блювання, дезорієнтація, сильне слиновиділення.

Симптоми у людей: схожі на ті, що відстежуються у тварин. Також можуть бути галюцинації, марення.

Монстера

 

У тканинах її листя є голчасті утворення, на яких міститься отруйна речовина, яка може спричинити подразнення. При легкому контакті рослина не становить небезпеки, але якщо розтерти в руці лист і доторкнутися руками до слизових, реакція не забариться. Сік рослини також отруйний, тому при проникненні в організм може призвести до серйозних отруєнь, що потребують медичного втручання.

Симптоми у людей та тварин: оніміння порожнини рота, подразнення глотки, втрата голосу та порушення ковтання.

Молочай


Всі рослини сімейства відносяться до найбільш отруйних через вміст у них молочного соку. Листя вкрите маленькими голочками, які при контакті зі шкірою викликають свербіння та печіння. Сік молочаю викликає алергічні реакції, а опіки дуже довго гояться. При цьому не потрібно спеціально відламувати гілку чи лист. Їх досить лише зачепити, як сік одразу бризне на руку.

Симптоми у людей: при потраплянні на шкіру сік може спричинити опік, виразки та запалення, при внутрішньому вживанні – біль у животі, нудоту та тяжке отруєння. Наслідком попадання в очі може бути часткова чи повна втрата зору.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 246 | Додав: adminA | Теги: небезпека в горщику, шкода здоров'ю, рослини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]