phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:33
Буряк: кому саме не можна його їсти
Додавання буряка до щоденного раціону може дати вам чимало переваг для здоров'я, та також може і нашкодити деяким людям, якщо вживати його надто багато. Про те, кому варто обмежити вживання цього овочу розглянемо далі.

Камені в нирках

У буряку є досить високий вміст щавлевої кислоти, тож людям, які дотримуються дієти з низьким рівнем оксалатів, краще уникати вживання великої кількості буряка.

Варто бути обережними з вживанням овочу через те, що кислота у ньому може призвести до утворення каменів у нирках.

Може викликати анафілаксію

У деяких людей може бути алергія на буряк, і анафілаксія – це найгірший прояв алергічних реакцій. Тож якщо після вживання буряка ви відчуваєте кропив'янку. свербіж, астму та набряки, це може означати, що ви алергічні до буряка.

Може спричинити розлад шлунка

Буряк містить чимало нітратів, а вони можуть призвести до спазмів у животі. Окрім того, буряк у великій кількості у чутливих людей може навіть викликати блювоту.

А підвищення рівня нітратів може призвести до зниження кровотоку та підвищення частоти серцевих скорочень.

Може викликати проблеми під час вагітності

Нітрати в буряку можуть бути небезпечними і для вагітних жінок, адже вони більш чутливі до впливу цих речовин. Це може відбуватися через те, що у організмі жінки природним чином підвищується рівень метгемоглобіну в крові.

А надлишок харчових нітратів в організмі може призвести до таких симптомів, як брак енергії, головний біль, запаморочення та синьо-сіре забарвлення шкіри навколо очей та губ.

Може нашкодити печінці

Дослідження припускають, що у людей, які страждають від захворювань, пов'язаними з накопиченням металів, буряк може викликати деякі розлади печінки. Надмірне споживання овочу може спричинити накопичення іонів в цьому органі.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 161 | Додав: radymo | Теги: буряк, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]