phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:02
Чому не варто пити воду перед сном: порада
Не варто пити надто багато води перед сном. Нічні позиви до сечовипускання порушують нічний сон, і якщо це відбувається часто, може постраждати здоров’я.

Як відомо, важливо пити багато води. Численні процеси в організмі вимагають достатньої кількості рідини. Крім того, питна вода є гарною підмогою при схудненні. Однак якщо переборщити з витратою води, може швидко обернутися зворотне. Наприклад, при частому сечовипусканні погіршується якість сну.

Порушення нічного сну послаблює імунну систему

Якщо ви вип’єте велику кількість води незадовго до сну, існує висока ймовірність того, що вас розбудить власне бажання сходити в туалет вночі. Це не тільки дратує, але і може мати серйозні наслідки для здоров’я. Хронічно порушений сон послаблює імунну систему в довгостроковій перспективі і може мати негативні наслідки для здоров’я шлунково-кишкового тракту і травлення, а також деяких функцій мозку.

Вся справа в якості сну

Вирішальним фактором є не загальна кількість годин, які ви спите за ніч, а то, скільки часу ви проводите в глибокому сні або фазі швидкого сну. Тіло не може контролювати, коли позив до сечовипускання стає занадто сильним і ви прокидаєтеся. Так що є ризик, що це перерве фазу глибокого сну.

Якщо це відбувається регулярно, це неминуче шкодить загальному здоров’ю, навіть якщо ви спите вісім годин або більше. Прямі наслідки-зниження енергії і здатність концентруватися протягом дня.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 112 | Додав: radymo | Теги: сон, Шкода, вода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]