phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:30
Чому не варто в день з’їдати більше 150 грамів грибів - лікарі пояснили

Лікарі пояснили, чому не варто в день з’їдати більше 150 грамів грибів

Якщо дотримуватися цієї норми, організм отримає оптимальну кількість корисних речовин, що містяться в грибах. Дані речовини позитивно позначаються на серцево-судинній і нервовій системі, виробляють протираковий ефект.

Коментує лікар-дієтолог Олена Ліванцова: “Гриби є джерелом білка, вітамінів групи В і С, нікотинової та фолієвої кислоти, кальцію, фосфору, калію і заліза. Всі ці елементи позитивно впливають на роботу серцево-судинної і центральної нервової системи, зміцнюють кісткову тканину, надають антиоксидантний вплив на організм, а також позитивно впливають на кровотворення.

У грибах мінімальний вміст жиру і немає холестерину. Так як це продукт рослинного походження, тому їх можна вживати людям, що страждають ожирінням. Ще гриби можуть принести користь людям з цукровим діабетом – вуглеводи представлені харчовими волокнами, що сприяє зниженню рівня глюкози в крові. Гриби володіють і протипухлинним ефектом, який пов’язаний з наявністю селену і вітаміну С, що є антиоксидантами. Протипухлинна активність пов’язана ще і з білками – лектинами, які зараз активно досліджуються в онкології. Вони є пастками для пухлинних клітин”.

Але багато чого залежить від місця зростання гриба. Ділянки, прилеглі до трас – погане місце для збору грибів. Гриби, як губка, вбирають все, що є в грунті. Якщо там є токсини і важкі метали, у вас будуть проблеми. Гриби не рекомендовані особам з хворобами шлунково-кишкового тракту в момент загострення (гастрити, виразкова хвороба, коліти, панкреатит), з нирковою та печінковою недостатністю. Не варто вживати гриби сирими – дієтологи радять їх обсмажувати без олії нетривалий час.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 567 | Додав: adminA | Теги: лікарі, в день з’їдати 150 грамів грибів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]