phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:34
Чому старше покоління не розуміє молодь пояснили вчені
старше покоління молодь Психологи з'ясували, чому людям похилого віку важко розуміти молодь, повідомляє StudyFinds.

Літні люди часто дорікають, що вони не розуміють, що говорить молоде покоління. Однак нові дослідження показують, що справа не лише в тому, що вони не знайомі із сучасним жаргоном.

Дослідники з Університету Ессекса виявили, що здатність мозку правильно розпізнавати як позитивні, так і негативні емоційні сигнали в голосі знижується в міру старіння. Літні люди просто не такі вправні уловлюванні емоцій, як молоді люди. Навіть електрична стимуляція ключових областей мозку не допомагає літнім людям покращити навички розпізнавання емоцій.

Психологи проаналізували дві вікові групи добровольців. Середній вік однієї групи становив 21 рік, середній вік іншої – 67 років. У всіх учасників загалом була хороша чутка, і вони говорили англійською мовою. Учасники прослухали 196 пропозицій, і кожен із них мав визначити емоцію в тоні голосу того, хто говорить.

Молодіжна група спромоглася правильно визначити 76% емоцій. Літні учасники впоралися гірше – 69%. Наприклад, молоді люди на 17% краще вловлювали емоцію щастя у промові інших. Також літні учасники на 13% гірше визначали емоцію огиди та вловлювали гнів менш ніж у 5% випадків.

Автори дослідження припускають, що така різниця багато в чому пов'язана з природними змінами мозку, пов'язаними зі здоровим старінням. Вони додають, що потрібні додаткові дослідження, в яких з'ясовується, чому навички розпізнавання емоцій мають тенденцію погіршуватися з віком.

"Те, як ми щось говоримо, і тон нашого голосу так само важливий під час соціальних взаємодій, як і те, що ми насправді говоримо. Чи були у вас колись незручні моменти, коли щось було сказано з певним наміром, але сприйнято інакше? Я втратила рахунок тому, скільки разів жартувала зі своєю бабусею лише для того, щоб дізнатися, наскільки серйозно вона сприймає мої слова", — зазначила психолог Костянтина Мальтезу-Папастіліану.

За її словами, невірне сприйняття слів людьми похилого віку може бути пов'язане з гормональними та анатомічними змінами, які відбуваються в мозку в міру природного старіння.
Категорія: Поради для підлітків | Переглядів: 224 | Додав: radymo | Теги: молодь, розуміння, покоління, старше | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]