phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:17
Чому варто купити і кеди, і кросівки
Українці люблять займатися спортом, та й в одязі найчастіше віддають перевагу спортивному стилю. Особливо вибагливі вони до взуття.
Що краще – кеди чи кросівки? За відповіддю ми вирушили до мультибрендового магазину одягу, взуття й аксесуарів ANSWEAR.ua, в каталозі якого https://answear.ua/k/vona/vzuttya/kedy знайшлося багато моделей обох видів взуття.

Плюси та мінуси кедів

Кеди взувають, щоб підвищити ефективність тренувань. Вони ідеальні для таких різновидів спорту, як-от фітнес, пілатес. Незамінні й для занять східними єдиноборствами або цигуном. Так ви максимально відчуваєте землю під ногами й активно рухається стопа.

Отже, якщо хочете під час вправ тримати рівновагу й бути стійкими, обирайте кеди. Проте для тривалих інтенсивних тренувань таке взуття не підходить, особливо якщо передбачаються стрибки чи біг – тут потрібна гарна підошва з протектором та амортизацією.

Кеди незамінні, коли потрібне максимальне зчеплення з поверхнею, коли спортсмену важлива легкість і свобода руху. Та й що лукавити – до плюсів такого взуття можна віднести доступну ціну, в усякому разі як порівняти з кросівками. Інша річ, що за дизайном вони програють, максимум, що може бути – це яскраві монохромні кольори, вишивка й написи. Але до спорту то вже немає стосунку.

Плюси та мінуси кросівок

Простіше сказати, кому не потрібні кросівки, аніж навести список тих, кому вони призначені. Це справді унікальне взуття, яке й у повсякденному житті людям, далеким від фізичної активності, дарує комфорт під час носіння.

Неймовірний стиль та приголомшливе розмаїття в дизайні, однаково чудові як для простих, так і для складних інтенсивних тренувань, демократична цінова політика за належної якості – це очевидні плюси. Серед мінусів – надто багато підробок на ринку.

Чим відрізняються кеди й кросівки

Насамперед матеріалом, з яких їх виробляють. При виготовленні кросівок використовуються гума, піна та текстиль. Для кедів беруть синтетичну шкіру та цупку тканину. Далі – підошва. У кедах вона тільки гумова, у кросівках можуть бути варіації.

Легкість кросівок робить їх незамінними для кардіо, їхній плюс в тому, що вони забезпечують необхідний простір для стопи під час руху. В кедів інше призначення: вони мають щільно обхоплювати стопу, бо це важливо для виконання певних вправ.

Кеди VS кросівки

На питання, що ж краще – кеди або кросівки, однозначної відповіді, швидше за все, ви ніколи не отримаєте. По-перше, скільки людей – стільки й думок, а по-друге, багато залежить від мети та завдань, які ви ставите перед собою та взуттям. Але все ж спробуємо розібратися докладніше. Отже.

Кросівки більше орієнтовані на фронтальну підтримку стопи. У кедах вся увага – на її бічну підтримку.

Кросівки ідеальні для будь-якого різновиду бігу та вправ, пов'язаних із ним. З кедами у цьому плані ви не потоваришуєте, інакше повибиваєте собі суглоби.

Через високу вузьку форму й матеріали, з яких зроблені кросівки, ноги не так навантажуються, краще дихають і не потіють. У кедах такого немає.

Є маса моделей кросівок, що “спеціалізуються” на певних видах активності, наприклад, призначені для бігу, походу, енергійних тренувань. Кеди в цьому аспекті поступаються – в них можна займатися переважно в спортзалі. Хоча молодь чхати хотіла на ці переконання й носить їх всюди – від школи та спортивної секції до прогулянки на вулиці й вечірки, наприклад, під джинси й пишну спідницю. Тож якщо ви все ще розмірковуєте, що ж саме вибрати, купуйте й те, й інше. І використовуйте кожен вид взуття за його призначенням.
Категорія: Поради для спортсменів | Переглядів: 224 | Додав: radymo | Теги: кеди, Купівля, кросівки | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]