phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

06:30
Чотири заборонені продукти - роблять кров густою
Поняття “густа кров”, якої так бояться багато пацієнтів, має на увазі збільшення в’язкості крові, через що деякі кров’яні клітини не можуть повноцінно виконувати свої функції. 

В результаті органи перестають отримувати необхідні речовини і не можуть позбавлятися продуктів розпаду. Страждає і серце, яке працює під особливим навантаженням. Ситуація малоприємна, але можна виправити. Виявити підвищену густину крові за допомогою загального аналізу крові. І якщо є проблема, то насамперед слід внести зміну харчування, прибравши заборонені продукти при густій ​​крові. На першому рядку – цукор.

Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в’язкість крові, збільшує ризик тромбозу.

Крім того, краще відмовитися від бананів та картоплі. Обережніше слід вживати гречку. При цьому важливо, щоб раціон був збалансованим – вистачало білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінералів. Особливо цінною з усіх амінокислот є таурін.

Важливо вживати ті продукти, де таурин міститься у більшій кількості (морепродукти) чи вітамінні комплекси з таурином.

Кров густішає, якщо у раціоні насамперед не вистачає білка. Він повинен бути присутнім у кожному прийомі їжі. Так, у сніданок можна включити одне варене яйце, на обід – порцію курки або індички, влаштувати перекушування з сиром або йогуртом без солодких добавок (нормальної жирності). На вечерю з’їсти для різноманітності рибу чи морепродукти.

За будь-якої зміни дієти рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 168 | Додав: adminA | Теги: кров густа, чотири заборонені продукти, Лікар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]