phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:09
Дитина росте завдяки цій їжі: список
Якщо ви хочете, щоб ваш малюк правильно розвивався, то є сенс вводити в його раціон саме ці продукти.

Вівсянка головна їжа для зростання дітей. Вона як жодна інша каша багата на клітковину, вуглеводи і цілий розсип вітамінів і мінералів. Дітям краще варити геркулес на молоці жирністю 3,2% із додаванням 70-100 мл води. Підсолодити кашу можна бананом, сухофруктами або протертою із цукром полуницею. Посипте вівсянку гарбузовим насінням - вони теж стимулюють зростання.

Яловичина лідирує серед м'яса за запасами білка – головного будівельного матеріалу для кісток та м'язів. Додайте до цього високий вміст заліза, цинку, вітамінів B1 та B12, необхідних для правильного розвитку. Для дітей яловичину слід варити чи тушкувати, наприклад, у томатному соусі. А на гарнір можна подати пюре чи макарони. Але пам'ятайте, червоне м'ясо їдять не частіше, ніж двічі на тиждень.

Курячі яйця - відмінний продукт, що впливає на зростання дитини. Насамперед завдяки легкозасвоюваному білку. Втім, жовток теж становить цінність. У ньому повно вітаміну D, з яким кальцій засвоюється набагато ефективніше. А без нього про міцні кістки та зуби не може бути мови. У жовтку також є незамінні для зростання фосфор, магній та калій. Одного вареного яйця на сніданок чи вечерю кілька разів на тиждень дитині цілком достатньо.

Список продуктів зростання дитини буде неповним без сиру. Молочний білок засвоюється дитячим організмом легко та без залишку. Його активні речовини покращують обмін кальцію та фосфору, що важливо для здорових кісток та зубів. А ще у сирі є цінні амінокислоти, необхідні для розвитку нервової та травної систем. В ідеалі потрібно давати дітям свіжий сир середньої жирності у поєднанні з медом, свіжими фруктами чи ягодами.

Говорячи про те, які продукти сприяють зростанню дитини, багато лікарів згадують про креветки. Вони багаті на йод, недолік якого може призвести до відхилень у розвитку. А за рахунок високого рівня вітаміну В12 краще працює мозок. Оптимальний варіант приготування креветок – відварити їх у підсоленій воді з кропом. До речі, давати їх дітям найкраще на вечерю, адже вони заспокоюють нервову систему та гарантують ангельський сон.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 503 | Додав: radymo | Теги: користь, дитина, їжа, ріст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]