phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:18
Диво-напій для продовження життя названо
Для ефекту потрібно пити дві або більше чашок на день. Регулярне вживання двох або більше чашок чорного чаю пов'язане із меншим ризиком передчасної смерті. На це вказують результати недавнього дослідження, в якому чай, що п'ють, порівнювали з людьми, які не п'ють чай.

Дослідження, проведене робочою групою з Національного інституту здоров'я США, виявило зв'язок між споживанням чорного чаю та зниженням ризику смерті. Результати дослідження були нещодавно представлені в журналі Annals of Internal Medicine.

Позитивні ефекти зеленого чаю вже ретельно вивчені

Чай є одним із найбільш споживаних напоїв у всьому світі. У попередніх дослідженнях регулярне вживання зеленого чаю, зокрема, було з численними перевагами для здоров'я, наприклад, зелений чай може знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Чорний чай нагадує зелений чай?

Тим не менш, у деяких групах населення споживання чорного чаю значно поширеніше, ніж вживання зеленого чаю. Існують дослідження про те, чи має чорний чай такий же ефект, як зелений, з точки зору здоров'я, хоча обидва типи чаю походять з однієї й тієї ж рослини і лише обробляються по-різному.

Щоб отримати відповідь на це питання, дослідники Національного інституту здоров'я проаналізували дані з британської бази біоданих. Усього було розглянуто інформацію від півмільйона чоловіків та жінок віком від 40 до 69 років.

На думку дослідницької групи, населення Англії особливо добре підходить для цього дослідження, оскільки чаювання тут має давню традицію, а чорний чай на сьогоднішній день є найпопулярнішим видом чаю у Великій Британії.

Насправді 85 відсотків усіх піддослідних заявили, що регулярно п'ють чай. 89 відсотків любителів чаю віддають перевагу чорному чаю.

У любителів чаю був менший ризик смерті

Аналіз даних показує, що люди, які регулярно п'ють чай, мали нижчий ризик передчасної смерті від усіх причин у порівнянні з людьми, які не пили чай. Ефект був найбільш виражений у любителів чаю, які випивали дві або більше чашок чаю на день. У цій групі ризик смерті з усіх причин знизився на 9-13%.

Чорний чай як частина здорового харчування

Цей зв'язок не залежав від того, чи пили чай з молоком або цукром або за якої температури віддавали перевагу чаю. Висновок робочої групи полягає в тому, що як чорний, так і зелений чай підходять для здорового харчування при вживанні у великій кількості незалежно від способу приготування.

Проте слід зазначити, що ефект можна лише припустити, оскільки дані лише показують зв'язок, але з розкривають точну причину зв'язку.

 
Категорія: Народні поради | Переглядів: 126 | Додав: radymo | Теги: продовження, напій, чорний, чай, життя, Диво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]