phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:30
Для людей із безсонням: корисний перекус перед сном
банани Медики з організації Sleep Charity (Велика Британія) констатують: якість нічного сну може залежати від того, що людина їсть незадовго до нього.

Правильне харчування ввечері безперечно є ключем до гарного нічного відпочинку. Деякі продукти заспокоюють мозок та сприяють швидкому засинанню.

Експерти порадили людям із безсонням перекушувати бананом. За їхніми словами, банан стимулює вироблення ключових гормонів, що заспокоюють мозок, і створюють необхідне в цей момент для тіла заспокоєння. Зокрема, за "ввімкнення" заспокійливих для мозку гормонів відповідальний трипфтофан, що міститься у складі плодів.

"Банани багаті на магній і калій, які можуть допомогти розслабитися як м’язам, так і розуму. З’їжте банан цілком або зробіть смузі", — додають медики.

Також людям з безсонням вони рекомендують контролювати споживання кофеїну та алкоголю. Експерти зазначили, що багато людей не усвідомлюють, як багато вживають кофеїну за день, і нагадали, що цей стимулятор містять у собі чай, деякі газовані напої, шоколад, енергетичні напої та деякі знеболювальні ліки.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 263 | Додав: radymo | Теги: банан, безсоння, сон, перекус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]