phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:22
Для поліпшення здоров'я очей варто вживати ці продукти
кедрові горіхи Про те, що морква корисна для очей багатьом відомо ще з дитинства. Однак в свій раціон також можна включити ряд інших продуктів, позитивно впливають на зір.

Така їжа навряд чи зможе замінити окуляри, але обов’язково позитивно вплине на здоров’я очей. У своє меню варто додати північну рибу: лосось, сардини, скумбрію і оселедець. До її складу входить велика кількість жирних кислот омега-3. Вони впливають на запобігання сухості ока, забезпечуючи профілактику катаракти і дистрофії сітківки.

Також необхідно вживати більше зелені. Наприклад, петрушка або шпинат, який містить лютеїн і зеаксантин. Він запобігає вікову макулярну дегенерацію, що призводить до помутніння зору.

Ще для очей корисні яйця. Вони так само містять чималу кількість лютеїну і зеаксантину, і омега-3 кислот, що знижує ризик виникнення катаракти і дегенерації жовтої плями.

Свій раціон слід урізноманітнити горіхами. У них теж міститься омега – 3 і вітамін Е, позитивно впливають на здоров’я ока. Дуже корисні кедрові горіхи, фундук і мигдаль. Однак варто пам’ятати, що їх вживання повинно бути обмежено до 30 грам на добу.

Фахівці нагадують, що для збереження здоров’я очей необхідно збалансоване харчування, що забезпечує правильне засвоєння вітамінів і мікроелементів.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 351 | Додав: radymo | Теги: очі, здоров'я, продукти, поліпшення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]