phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:14
Для зміцнення суглобів - лікарі назвали найкращі продукти
Спеціальної дієти для здоров’я суглобів не існує, проте є низка продуктів, які благотворно впливають на їх стан.

Ревматологи назвали продукти, що покращують стан суглобів.

Риба. Лосось, тунець, сардини, оселедець, скумбрія, осетр, стерлядь. Містять омега-3 жирні кислоти, вітаміни А і D, фосфор, кальцій, селен, йод.

Дослідження 2004 року майже 800 жінок у постменопаузі показало, що учасниці, які вживали більшу кількість омега — 3, мали нижчі острофазові показники СРБ, ІЛ6, а також відчували менше болю та скутості в суглобах. Продукт можна вживати щодня.

Горіхи та насіння – кедровий, мигдаль, фісташки. Користь: вітамін Е, кальцій, магній, залізо, калій.

Дослідження 2011 року підтвердило, що за 15-річний період у чоловіків і жінок, які на регулярній основі ввели до свого раціону горіхи, ризик аутоімунних запалень був нижчим на 51%. Можна вживати у кількості однієї неповної жмені щодня.

Фрукти, ягоди та овочі, сира листова зелень – малина, смородина, аґрус, чорниця, лохина, брусниця, апельсин, лайм, грейпфрут. Користь: антиоксиданти, вітамін С.

Різноманітність овочів і фруктів у раціоні допоможе очистити організм від вільних радикалів, що пошкоджують клітини. Також деякі представники рослинної їжі мають протизапальну дію, і вітамін С, який необхідний для зв’язкового апарату. Вживати слід велику тарілку на день.

Олія – ​​оливкова олія першого холодного віджиму, олія волоського горіха. Це олеокантал, омега-3.

Має протизапальний ефект, пригнічує активність ферментів ЦОГ, знижує чутливість до болю. Вживати 2-3 столові ложки на добу.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 206 | Додав: adminA | Теги: Лікар, зміцнення суглобів, продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]