phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Для зниження цукру в крові названа проста ягода
Запобігти розвитку цукрового діабету та взяти його під контроль можна за допомогою зміни раціону харчування. Особливо корисними вважаються ягоди. З’ясувалося, що знизити рівень глюкози у крові може звичайна чорна смородина.За інформацією американських медиків, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, що містяться в ягодах, роблять їх дуже корисним продуктом при діабеті. Вчені відзначають, що ягоди чорного кольору містять багато флавоноїдів, які допомагають стабілізувати глюкозу в організмі.

"Поліфенольні сполуки можуть уповільнювати всмоктування глюкози з тонкого кишечника, взаємодіючи з ферментами, що перетравлюють вуглеводи. Крім того, поліфеноли можуть знижувати окислювальний стрес та запалення", - поділилися подробицями дослідники.

В одному з експериментів за участю 26 осіб вчені проаналізували вплив чорної смородини на рівень цукру в організмі. Добровольці вживали пюре з ягід з додаванням цукру, продукт із смородини з додаванням кіноа чи плацебо. Всі продукти містили 31 г вуглеводів.

Для вивчення рівня глюкози, інсуліну та вільних жирних кислот у крові учасників зразки крові були взяті перед їжею, а потім через 15, 30, 45, 60, 90, 120 та 180 хвилин після їди. В результаті з'ясувалося, що обидва продукти з чорною смородиною дали позитивний результат, який проявився у зниженні максимального рівня глюкози та інсуліну, а також повільнішому підвищенні вільних жирних кислот через гіпоглікемію.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 158 | Додав: radymo | Теги: ягода, смородина, зниження, чорна, кров, цукор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]