phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:22
Допоможуть кілька простих способів заснути за лічені хвилини
Хоча всі люди різні, в середньому людині потрібно вісім годин сну на добу, щоб добре себе почувати і продуктивно працювати на наступний день. Проте багато хто з нас відчувають проблеми зі сном, через що накопичується хронічна втома і недосип. Британські фахівці розповіли, як полегшити собі завдання і швидко заснути в будь-який час

Ромашковий чай

Це найпростіший спосіб заспокоїтися фізично і морально і дати своєму тілу можливість розслабитися. "Ромашка відома своєю природньою заспокійливою дією, а чай з неї покращує сон вже за два тижні [щоденного вживання]. Він містить антиоксидант під назвою апігенін, який зазвичай використовується для лікування безсоння", - пояснили експерти.

Червона лампа

Якщо до відходу до сну ви не можете відключити телефон, варто використовувати червону лампу для нейтралізації негативних ефектів. Відомо, що синє світло від телефону або планшета порушує сон, але червоний - стимулює вироблення в мозку гормону мелатоніну, який допомагає заснути. Згідно з численними дослідженнями, всього 30 хвилин впливу червоного світла можуть поліпшити якість сну.

Маска для очей

Експерти радять використовувати її, щоб заблокувати світло, яке може заважати заснути. Цей аксесуар є одним з найефективніших для хорошого нічного відпочинку.

Медитація

Медитація допомагає швидко розслабитися, проте для того, щоб навчитися використовувати її, знадобиться час. Зате після освоєння цього способу проблеми з безсонням назавжди залишаться, а нагородою стане вміння засипати за лічені хвилини, додали фахівці.

Читання

Це відмінний спосіб, щоб відволіктися від повсякденних проблем. Кращим варіантом стане розслабляюча розповідь, яка дозволить забути про стрес і неприємності. За словами фахівців, достатньо всього шести хвилин читання перед сном, проте перевагу варто віддати традиційній паперовій книзі замість електронної.

Свічки

Крім того, розслаблюючою дією володіє мерехтливе полум'я свічки. Експерти радять запалювати перед сном лавандові свічки, оскільки запах цих квітів діє заспокійливо і покращує якість сну.

 
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 426 | Додав: adminA | Теги: заснути за лічені хвилини, простІ способИ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]