phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:55
Довели вченi Оксфордського унiверситету - чоловiк i жiнка в буквальному сенсi є одним цiлим

 

Коли комусь iз пари погано, в другого пiдвищується артерiальний тиск.

Що найдивнiше, так здебiльшого реагує органiзм чоловiка на стан стресу дружини. Iншими словами, чоловiки виявилися чутливiшими до стресу своїх коханих жiнок, а не навпаки...

Але невже справдi може пiдвищитись тиск через те, що кохана чимось переймається? "Йдеться про нашу здатнiсть вiдгукуватись на емоцiї iнших людей.

Схожий феномен науковцi виявили й серед тварин, наприклад, якщо в клiтцi з мавпами настрiй однiєї особини змiнюється, те ж вiдбувається й з iншими. А найцiкавiше, що такi змiни пiдтверджують i результати аналiзiв кровi та сечi - вони змiнюються синхронно, - пояснює для читачів газети "Експрес" Євген Заїка, психолог.

- Люди, живучи разом, стають емоцiйним продовженням одне одного. У жiнки бiльш емоцiйна натура, вона яскравiше реагує на рiзнi подiї, тож не помiтити змiну її настрою майже неможливо (тодi як чоловiк волiє приховувати свої переживання).

Настрiй чоловiка не змiнюється так часто, вiн зазвичай стримано реагує на рiзнi подразники, а погiршення емоцiйного стану коханої для нього справжнє випробування, що й позначається на фiзичному станi".

 

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: чоловiк i жiнка, одне цiле, вченi Оксфордського унiверситету | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]