phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:38
Ехінацея сприяє очищенню крові і печінки

Советуем с помощью Интернета покупать себе домой кухонный комбайн цена на него в мировой паутине значительно, ниже нежели в стационарных магазинах. В то же время, самым выгодным местом для покупки кухонного комбайна в украинском сегменте мировой паутин можно по праву назвать интернет-магазин, который находится по адресу kenwood-shop.com.ua.

Багато вважають, що  просто незамінна річ ехінацея для дітей.

Але чи дійсно це так, в чому полягають корисні властивості ехінацеї і як її вживати? На ці питання ми і спробуємо відповісти.

Ехінацея являє собою квітучу рослину, що виростає в глинистих і піщаних грунтах. Нерідко вона є об'єктом уваги і для садівників, оскільки впродовж довгого часу здатна радувати нас красивими і яскравими квітами. Але головне достоїнство представленої рослини полягає не в цьому. Ехінацея для дітей і для дорослих - це одне з кращих імуностимулюючих засобів, крім цього, вона використовується і для лікування багатьох захворювань.

Ехінацея сприяє очищенню всієї лімфатичної системи, включаючи кров і печінку. Також це рослина активно бореться з багатьма вірусами або грибками, активізуючи роботу всього організму. На сьогоднішній день це рослина активно використовується як для виготовлення різних медичних препаратів, так і в якості самостійного ліків. Унікальність її полягає ще і в тому, що кожна частина містить в собі величезну кількість різноманітних корисних речовин. Квіти, насіння і коріння ехінацеї є одним з найбагатших джерел заліза, що так необхідне нам для утворення кров'яних тілець.

Також це рослина насичена кальцієм, що сприяє зміцненню кісток і зубів: селеном, який підвищує загальну опірність нашого організму різних вірусних інфекцій; кремнієм, який необхідний для росту здорових волосся і нігтів. Ехінацея для дітей використовується і тому, що вона містить у собі велику кількість вітамінів і мікроелементів, які так необхідні зростаючому організму. У них можна назвати вітаміни: А, Е, С; мікроелементи: магній, калій, кальцій, натрій і деякі інші. Ехінацея володіє протизапальною, іммунопідвищуючою, сечогінною і антивірусною дією. Таким чином, ехінацея для дітей використовується і для безпосереднього лікування простудних захворювань, і для профілактики їх виникнення.

Крім безпосередніх медикаментозних препаратів ехінацея також використовується у вигляді настоянки імунала. Їх відмінність полягає в тому, що для приготування настоянки використовується суха трава, яка безпосередньо настоюється на спирту. А імунал являє собою сік свіжої ехінацеї на спирту. Як правило, в імуналі менший відсоток змісту спирту, але, тим не менш, ні імунал, ні настоянку маленьким дітям давати не рекомендується. Використовувати їх дозволяється тільки з 12 років по 15-20 крапель. Але це зовсім не говорить про те, що ехінацея не може використовуватися для лікування дітей. Дітям до 12 років її можна давати, наприклад, у вигляді чаю або таблеток.

В даний час також можна придбати вже розфасовані листя ехінацеї. Для аромату і більшої користі в такий чай нерідко додається шипшина, тим більше що ехінацея з ним чудово поєднується. Такий чай з ехінацеї для дітей рекомендується давати по півсклянки три рази в день. Курс прийому повинен тривати не менше тижня, але і не більше 8 тижнів. Перевага використання ехінацеї полягає в її натуральності, а також в тому, що вона не викликає звикання, і курси профілактики і лікування можна періодично повторювати. Лише в рідкісних випадках ехінацея може викликати алергічну реакцію у цілому ж її використання не викликає будь-яких побічних ефектів.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 3027 | Додав: adminA | Теги: Ехінацея | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]