phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:19
Головні продукти, які не можна їсти в холодному вигляді: список
страва вода Запиваючи їжу холодною водою жир, який міститься в їжі, починає застигати. Краще зробити теплий чай.

Ми живемо в  суєті і часто бувають моменти, що абсолютно ні на що не вистачає часу. Через це іноді навіть немає часу, щоб розігріти їжу. Ми в поспіху беремо холодну їжу з холодильника. Чи відомо вам, що така їжа може уповільнити обмін речовин і через це починає активно рости вага людини.

Всі нижче перераховані продукти, точно не засвоюються в холодному вигляді, тому їх завжди необхідно підігрівати.

1. Червоне м’ясо

Дієтологи стверджують, що червоне м’ясо дуже важко перетравлюється. Особливо якщо вживати його в їжу холодним. Коли м’ясо в такому вигляді надходить, в шлунок, то цим змушує органи людини працювати в кілька разів швидше.

Білок не може перетравитися і потрапляє в тонкий кишечник людини, в якому, як правило, завжди відбувається розщеплення вуглеводів. Коли в кишечник потрапляє холодна їжа, то разом з нею потрапляють різні бактерії. Саме вони перешкоджають нормальній роботі всіх органів людини.

2. Запивати їжу холодною водою

Взагалі, не рекомендується запивати їжу водою, але багато хто з нас цього не дотримуються. Ось тільки холодна вода взагалі під суворою забороною. Через неї стінки шлунка дуже швидко розтягуються, і наступного разу, щоб відчути себе ситим, знадобиться набагато більше їжі.

Необхідно додати, що холодна вода не дає можливість нормально працювати травній системі. У шлунковому соку і слині їжа розщеплюється дуже повільно.

Також це не можна робити, тому що запиваючи їжу холодною водою жир, який міститься в їжі, починає застигати. Краще зробити теплий чай.

3. Занадто жирна їжа

Важкі жирні страви – не найкраща ідея для холодної закуски. Наприклад, плов з бараниною не рекомендується вживати в їжу холодним, щоб не створити перешкоду для нормальної роботи шлунка і кишечника. Через це, через деякий час людина може відчути біль, кольки, а в окремих випадках виникає непрохідність кишечника.

Якщо ви з’їли щось жирне навіть в теплому вигляді, то після цього найкраще зробити собі розвантажувальний день. Адже робота травної системи може призупинитися, що не дуже добре.

Організму занадто важко перетравлювати жирну їжу, тому необхідно постаратися обмежити її вживання.

4. Супи

Щоб не нашкодити своєму здоров’ю, в холодному вигляді дозволено вживати в їжу тільки літні супи, які готують з різних овочів.

Саме такий варіант буде відмінно засвоюватися в холодному вигляді. А ось якщо суп дуже наваристий і ситний, то його потрібно їсти тільки в теплому вигляді. Якщо не дотримуватися цього, то супи можуть надати такий же ефект, як і холодний плов з бараниною.

5. Чай з додаванням меду

Якщо ваш чай вже охолонув, то додавати в нього мед просто немає сенсу. Він дуже в’язкий і не зможе в ньому розчинитися. Тільки ось і в гарячому чаї розбавляти мед не рекомендується.

Адже велика частина його корисних властивостей просто пропаде. Його необхідно додавати, коли чай трохи охолоне. Це буде ідеальним варіантом.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 408 | Додав: radymo | Теги: продукт, холодна, їжа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]