phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:32
Горіх, що захищає кишківник від запальних захворювань, - названо
Американські дослідники виявили, що волоські горіхи можуть захистити від виразкового коліту, захворювання кишківника, що викликає стійке запалення та утворення виразок у травному тракті.

Вони вважають, що розмаїття протизапальних сполук у волоських горіхах сприяло зменшенню як запалення шлунка, а й ризику раку товстої кишки.

Протягом багатьох років дослідження звеличували корисні для здоров'я властивості різних горіхів. Серед багатьох відомих деревних горіхів англійські волоські горіхи (Juglans regia), як кажуть, містять найбільшу кількість альфа-ліноленової кислоти (ALA), незамінної жирної кислоти омега-3, яка може допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину в крові.

Волоські горіхи також багаті на корисні сполуки, такі як фенольні антиоксиданти, які можуть допомогти запобігти різноманітним захворюванням, включаючи діабет, неврологічні розлади, запальні захворювання та рак.

Крім того, дослідження показали, що високий вміст клітковини в волоських горіхах корисний для людей, які страждають на ВЗК.

Пацієнти з хворобою Крона або виразковим колітом зазвичай переживають періоди ремісії і загострення, що чергуються. Одним із факторів, що впливають на прогресування захворювань, є дієта.

«Дієта, збагачена волоськими горіхами, може змінити загальний метаболічний стан товстої кишки у бік того, що здатне протистояти ульцерогенним діям, спричиненим DSS-ушкодженням», - написали дослідники у своєму звіті.

Вони також сказали, що регулярне вживання волоських горіхів може покращити ліпідний обмін та збільшити вироблення антиоксидантів у товстій кишці.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 184 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]