phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:42
Як легко та швидко заснути та застерегли від недосипу - в МОЗ порадили українцям

   У МОЗ порадили українцям, як легко та швидко заснути та застерегли від недосипу

У кожного свій оптимальний час – коли лягати спати і скільки годин необхідно для відпочинку. Для більшості здорових людей – це 7-9 годин сну щодня. Для дітей потрібно більше годин сну і чим менша дитина, тим більше вона повинна спати. А ось люди старше 65 років, можуть спати 7-8 годин на добу, і це нормально, повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці Facebook.

«При цьому слід враховувати сигнали тіла: чи добре ви себе почуваєте при семи годинах сну? Є проблема із зайвою вагою або хронічні хвороби? Ви залежні від кофеїну? Ви не засинаєте за кермом?… Якщо вам щодня потрібно забагато сну – це може свідчити про проблеми зі здоров’ям. Шкодить не сам сон. Просто значна потреба у сні, нездатність прокинутися зранку, бажання спати вдень, бо якість сну погана, свідчать про хронічні негаразди: депресію, хронічну втому, зупинку дихання уві сні»

Люди, які багато сплять, мають більше шансів захворіти на діабет, ожиріння, в них може боліти спина і навіть не вистачити вітаміну D через те, що днем їх не буває на вулиці.

Також Супрун дала 4 поради, про те як заснути швидко і легко:

    Втомитися не лише морально, а й фізично, завдяки прогулянці в темпі, відтисканням чи пробіжці. Це ще й профілактика серцево-судинних хвороб і деменції.
    Звільніть вечір від телефонів, комп’ютерів і телебачення. Синє світло екранів стає на заваді утворенню мелатоніну.
    Проти ночі не пийте ані алкоголь, ані каву. Краще з’їжте вишень і помідорів – в них рекордно багато мелатоніну. Спробуйте нут (турецький горох) — в ньому рекордний вміст триптофану, амінокислоти, із якої утворюються мелатонін і серотонін. Випийте чаю із ромашки, меліси чи м’яти, або білий чай.
    Відкрийте вікна, закрийте штори. Холод, свіже повітря і повна темрява допоможуть зануритися в глибокий сон.

Також чиновник розвіяла поширений міф про вплив на здоров’я магнітних бур та метеозалежність. Крім того, Супрун розвіяла міф про зміцнення імунітету за допомогою вітамінів, а також спростувала міф про лікувальні властивості джин-тоніка.

Крім того, Супрун порадила українцям обмежити споживання червоного м’яса, аби зменшити ризик захворювання серцево-судинними хворобами і раком, а також пояснила, чим корисне сало і чому його не слід вживати у великій кількості.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 651 | Додав: adminA | Теги: недосип, швидко заснути, Моз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]