phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:38
Як можна функціонально освітлити спальню?

освітлення спальня Вважається, що пересічна людина спить приблизно третину свого життя. Тому спальня – одна з найважливіших кімнат у будинку чи квартирі. Там є можливість розслабитися й перепочити, тож варто ретельно все продумати коли справа стосується дизайну освітлення. Світло дуже впливає на наші ритми (щоденний цикл сну та неспання). Завітавши у магазин світильників у Львові, ви зможете придбати якісні пристрої. А поки пропонуємо дізнатися, як можна розташувати їх у кімнаті, щоб забезпечити добре освітлений простір.

Зони освітлення

Можна створити ідеальне середовище для сну. Та у своїй спальні, ймовірно, ви робите більше, ніж просто спите. Залежно від розміру кімнати, там може бути кілька зон, де ви виконуєте різноманітні заходи. Наприклад, гардероб і милування собою, зона для читання, можливо, робочий стіл і, звичайно, ліжко. Спальні потребують поєднання навколишнього освітлення та освітлення зон. Можливо, знадобиться й акцентне освітлення, якщо є деякі елементи, які ви хотіли б виділити. При вході варто загально освітити кімнату для безпечного пересування. Можна пошукати потрібні пристрої в спеціалізованих магазинах у Львові: https://mark-lviv.com.ua/uk/osvitlennia/.

Для загального освітлення враховуйте розмір спальні й те, скільки простору вам потрібно, щоб освітлити її. Зробіть вимірювання й проаналізуйте, які точкові світильники потрібні. Спробуйте поміняти місця, щоб отримати кращу картину можливого освітлення. Ви завжди можете звернутися до експертів у торговому центрі «Марк», коли вам потрібна порада чи допомога. Якщо заздалегідь мати інформацію, це полегшить пошук найкращого з можливих світлових рішень.

Що варто врахувати, вибираючи лампочки та світильники?

  • Подумайте, які повсякденні справи ви робите у своїй спальні та який тип освітлення їм може знадобитися. Вам потрібно точкове, акцентне чи загальне освітлення?

  • Розкладіть свої світильники «поступово». Кілька джерел світла з нижчим рівнем просвіту забезпечують тепліше та приємніше відчуття, ніж одне яскраве світло, яке може виглядати різко й відкидати тіні.

  • Вибирайте світлі відтінки ламп, які не є повністю непрозорими. Так вони будуть розсіювати світло, а не приховувати його.

  • Можна зробити акцент на дизайн, наприклад, незвичні абажури. Світильники здатні збагатити ваш декор і навіть стати оригінальним витвором мистецтва. Тому не бійтеся вибрати щось нестандартне чи додати казкові гірлянди, щоб підсилити атмосферу.


освітлення спальня

Ліжко та куточок для читання

  • Ви хочете лягти в ліжко наприкінці дня та розслабитися? Тоді краще означає уникати того, що порушує мелатонін, – синього світла. Лампочки у приліжкові світильники повинні бути дуже теплими або теплими білими. Краще вибрати з колірної температури 2000-2,700K.

  • Не встановлюйте світильники прямо над ліжком. В ідеалі – забезпечити м’яке освітлення з боків. Підійдуть добре екрановані світильники (з абажурами) та промінь світла, нахилений вниз.

  • Незалежно від того, ви любите читати в ліжку чи поза ним, тепле світло все ще працює найкраще. Просто переконайтеся, що вибрали лампочку з вищим рівнем яскравості, щоб ваші очі не напружувались. Також встановіть перемикач (димер), щоб можна було регулювати яскравість відповідно до ваших цілей.

  • Якщо зона для читання йде окремо від ліжка, ідеально підійде пристосування чи лампа для читання, яка утримує світло від очей, захищаючи їх від надмірної яскравості.

Знаючи це, ви зможете зробити спальню більш комфортною завдяки правильному освітленню. Успіхів!

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 427 | Додав: radymo | Теги: освітлення, спальня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]