phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:20
Як швидко запам'ятати інформацію: поради вчених
пам'ять інформація Буває, що інформацію, яку ви тільки що почули або прочитали, одразу забувається. Це можна пояснити з точки зору психології, якщо людина не вважає цю інформацію цікавою, мозок ховає цю інформацію в "далекий ящик" та вона просто не згадується. У якийсь момент, через години, дні або роки, ця інформація може пройти мозковий конвеєр інформації та згадатися невчасно та недоречно.

Вчені пропонують кілька правил, за допомогою яких ви зможете дізнатися, як запам'ятати прочитане, отож:

Здоровий сон

Норма сну для дорослої людини - 7-9 годин на день. Студентам і школярам рекомендують дотримуватися цього показника і лягати спати якомога раніше. Засиджуватися допізна не варто - сон пізно вночі не такий корисний, як ранній. Існує думка, що сон оновлює здатності мозку створювати нові спогади і допомагає закріпити ті, що вже отримані.

Фізичні навантаження

Якісні тренування і гімнастика благотворно впливає не тільки на м'язи, але і на мозок. Він насичується киснем, запускає необхідні процеси і створює нові нейронні зв'язки. Вважається, що вправи високої інтенсивності корисніше помірних.

Оптимальний час

Попри те, що багато хто з нас звикли вчитися з ранку, вчені все частіше говорять про ірраціональність такого підходу. У кожної людини є свої індивідуальні особливості добового ритму і вибирати час для навчання потрібно, виходячи з них. Найкраще інформація засвоюється з 10:00 до 12:00 ранку, найгірше - з 04:00 до 07:00 ночі.

Дослідники встановили, що під час коротких пауз мозок програвав послідовність рухів у 20 разів швидше. За 11 циклів ця стисла версія тренування повторювалася приблизно по 25 разів за 10 секунд. Потім швидкість впала у 2 – 3 рази.

Також науковці виявили, що частота повторів під час відпочинку корелювала з надійністю спогадів. Тобто людина, чий мозок частіше відтворює набір символів на клавіатурі, демонструє кращі успіхи.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 162 | Додав: radymo | Теги: пам'ять, Інформація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]