phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:37
Як уповільнити старіння мозку: поради
уповільнення старіння мозок Дослідження шведських учених дозволяють зробити висновок, що людський мозок може зберігати ясність, якщо вчасно змінити свій спосіб життя.

Міняємо спосіб життя

Підсумки своїх спостережень вчені опублікували в журналі Svenska Dagbladet. На думку професора психології здоров’я в Гетеборгському університеті Магнуса Ліндвалл, з віком наша поведінка впливає на мозок.
Експерт вважає, що є три види корисних для мозку стимуляцій:
  1. 1. фізична,
  2. 2. когнітивна;
  3. 3. соціальна.

Наприклад, сидячий спосіб життя збільшує походження запальних процесів в організмі, посилює ризик розвитку деменції. Щоб уповільнити процес старіння, необхідно вести фізично активний спосіб життя, вважають вчені.

Крім того, щоб наш мозок зберіг ясність і в більш зрілому віці, людині необхідний хороший здоровий сон.

Я є те, що я їм

Харчування також відіграє не останню роль в роботі нервових клітин і здатності мозку створювати нові клітини. У щоденному меню повинні бути овочі, ягоди, фрукти, бобові, горіхи, цитрусові, оливкова олія і риба. Слідкуйте за своєю вагою – зайві кілограми не дають мозку добре працювати.

Вчені звертають увагу на те, що важливо подбати про гарну мікрофлору кишечника. Так, 90 відсотків гормону серотоніну, який має велике значення для психічного здоров’я, проводиться саме в цьому органі і лише 10 відсотків – в мозку. Тому харчуватися потрібно різноманітніше, вживаючи більше клітковини.

Вчитися і ще раз вчитися

Для позитивного впливу на здоров’я мозку необхідно гарне психологічне самопочуття. Особливо, це стосується відносин з близькими, активності людини, наявності сенсу і місії життя. Також психологи закликають вчитися чомусь новому. Якщо ви займаєтеся не звичною для себе діяльністю, яка вимагає концентрації і відпрацювання хорошого результату, це стимулює утворення нових клітин мозку.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 373 | Додав: radymo | Теги: уповільнення, мозок, старіння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]