phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:30
"Як ви човен назвете ..." або про що мовчить ваше ім'я

Всім добре відомі слова мультиплікаційної пісеньки капітана Врунгеля: «Як ви човен назвете, так він і попливе». Правий був моряк, акцентуючи увагу на важливості вибору імені та його вплив на подальшу долю, яскравим підтвердженням чого є наступні неприємності багатостраждального судна. Саме так ім'я людини безпосередньо впливає на формування його характеру і в чомусь визначає долю.

Наше ім'я - тягар на все життя

Опиняючись перед проблемою вибору імені для дитини, майбутнім батькам необхідно пам'ятати про те, що з цим ім'ям малюкові доведеться жити все життя. Особливо забобонні матусі й татусі ретельно вивчають значення імен, прагнучи «запрограмувати» подальше життя свого чада на вдачу, щастя і благополуччя. При цьому, найчастіше, не звертають увагу на те, наскільки доречно це ім'я в тимчасовому контексті. Погодьтеся, нелегко сьогодні доведеться дитині з дивовижним ім'ям Добриня або Парасковія, хоча всього пару сотень років тому вони були б вельми доречні.

Подобається - не подобається

Здавалося б, найпростіше вибрати ім'я за принципом «подобається - не подобається» і не шукати приховану таємницю імені, проте і тут є свої підводні камені. Більшості батьків подобаються звучні і благородні імена, до того ж рідкісні, можна сказати унікальні. Однак в основній своїй масі такі імена не зовсім вписуються в навколишню дійсність. Наприклад, такі «гучні» чоловічі імена, як Генріх або Рустам не надто підійдуть хлопчикові слов'янської зовнішності.

Як досягти гармонії і зробити правильний вибір?

Ім'я для малюка - це найперший і найважливіший ваш подарунок для дитини, тому при виборі імені потрібно керуватися декількома важливими моментами:

  • здоровим глуздом;
  • національною приналежністю;
  • сакральним значенням імені.

Тільки досягнувши балансу між цими складовими, батьки зможуть відшукати благозвучне і відповідне ім'я своєму малюкові. Деякі імена говорять самі за себе, інші начебто непримітні, але несуть у собі прихований енергетичний потенціал. Допомогти в складній ситуації вибору може добірка популярних і поширених слов'янських імен, яку можна знайти за адресою http://pustunchik.ua/ua/checkYourself/secretName. Тут можна дізнатися походження і значення імені, вивчити його історичне коріння, ознайомитися з основними рисами характеру, притаманними типовим носіям того чи іншого імені.

Матеріали надані дитячим порталом pustunchik.ua

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1196 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]