phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:59
Як вибрати і купити медогонку
Медогонка - це пристрій, призначений для відкачування меду з сот. Зовні конструкція схожа на бочку, всередині знаходиться барабан, який обертається. На барабані є спеціальні кріплення для приміщення стільникових рамок. Рамки поміщаються в медогонку, потім барабан починає обертатися з величезною швидкістю. При обертанні на мед діє відцентрова сила, він вилітає з воскових рамок і збирається на дні медогонки. Через спеціальний отвір він випливає в ємність і фільтрується, а потім розливається в тару для подальшого зберігання. Купити медогонку за доступною ціною можна в магазині «Ваша Пасіка».
вибір медогонка

Як працює медогонка

Викачування меду здійснюється в такій послідовності. Для початку стільники роздруковуються від воскових кришок, якими бджоли запечатують нектар, щоб запобігти потраплянню пилу і вологи. Проводиться роздрук за допомогою спеціального ножа, мед стає відкритим, і вміст випливає повністю, без залишку.

Потім стільникові рамки прикріплюються до барабану медогонки, і барабан починає плавно обертатися на помірній швидкості. Відразу обертати на швидкій швидкості не можна, так як віск наповнений медом може порватися, і стільники поламаються, що в майбутньому сповільнить медозбір і бджолам потрібно багато часу на відновлення цілісності рамок.

Більшість медогонок так конструкційно влаштовані, що мед випливає тільки з одного боку рамок, витікати з іншого боку йому не дає інерція. Тому щоб осушити стільники повністю, їх потрібно перевернути на іншу сторону.

Спорожнілі рамки дістаються, і встановлюються інші повні меду. Внизу бочки медогонки встановлений спеціальний краник, який відкривається, і через нього після закінчення відкачування випливає мед. При зливі його обов'язково фільтрують за допомогою складеної в кілька разів марлі або ж спеціального фільтра. Робити це потрібно, так як в зібраний продукт містить в собі невеликі залишки личинок бджіл, воску і пилку.

Особливості при виборі конструкції

Залежно від конструкції, медогонки бувають радіальні і хордіальні.

Пасічники, що мають велике бджолине господарство, віддають перевагу радіальним медогонках. Особливість цього виду полягає в тому, що воскові рамки не потрібно перевертати. Відкачування меду триває близько 15 хвилин, але і місткість медогонки становить за один раз від 20 до 50 рамок.

Хордіальна медогонка відмінно підходить для домашньої пасіки. Вона невелика і зажадає трохи місця для зберігання. Ще однією перевагою є невелика вартість, в порівнянні з радіальної. Місткість її становить 4 рамки, а час осушення - 4 хвилини з одного боку, а для повного відкачування буде потрібно всього 8 хвилин часу.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 564 | Додав: radymo | Теги: медогонка, Вибір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]