phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:06
Як вибрати ірландське віскі?
Щоб якісно виготовити ірландське віскі, яке вживають практично у всіх країнах світу, в тому числі і в Україні, на протязі двох століть, потрібні особливі навички і чималих зусиль. Фірмова м'якість цього міцного напою безпосередньо залежить від виробничих технологій і злагодженої роботи дружного колективу.

вибір віскі

Так, Джон Джемесон у 1870 році винайшов особливу рецептуру виготовлення віскі Jameson, на основі якої його виробляють і до сих пір.

У чому особливість ірландців?

Девіз сім'ї Jameson «Без страху!» вказується на кожній пляшці ірландського віскі, адже саме він допоміг виробнику пережити кілька воєн і заборону на продаж алкогольних напоїв у Сполучених Штатах. Завдяки тому, що Джемесон діяв без страху, він постійно заводив нові знайомства, придумував і розробляв нові технології і рецептури приготування віскі, що давало йому великі перспективи для розвитку свого бізнесу.

Спочатку у Джона був лише один чан для приготування віскі, а зараз корпорація Jameson продає до 5 млн. пляшок щорічно, які можна зустріти всюди - від популярних барів і ресторанів, до сімейних столів і корпоративів великих промислових підприємств і невеликих стартапів, аудиторських фірм, клінік пластичної хірургії та будь-яких інших компаній.

Тільки місцева сировина

Для виробництва Jameson Irish Whiskey використовується насичене віскі, що пройшло дистиляцію з двох видів ячменю (солоджений і несолоджений), з додаванням елітного віскі з кукурудзи. При цьому і ячмінне, і зернове віскі переганяють тричі, що в результаті надає готовому напою особливої м'якості.

У виробництві використовується тільки той ячмінь, який вирощується в околицях Мідлтон (в радіусі 100 миль), а воду виробник бере з річки Дангорні, що протікає прямо по території заводу Jameson. Такий підхід досить символічний, адже слово «віскі» перекладається з ірландської, як «жива вода».

Оскільки через суворий клімат Ірландії на її території кукурудза не росте, виробник закуповує її у французьких фермерів, які вирощують натуральне зерно без генетичних модифікацій в екологічно чистих районах, повністю забезпечуючи виробничі потреби Jameson.

Технологія виготовлення ірландського віскі

Метод потрійної перегонки (дистиляції), завдяки якому віскі набуває м'якості, придумав сам засновник Джон Джемесон, зробивши на цьому собі ім'я. Ця технологія використовується і в сучасному виробництві відомого напою, яким дуже пишається майстер дистиляції Брайан Нейшн.

Віскі Jameson витримується в дубових бочках, які бондар Джер Баклі закуповує у американських і іспанських партнерів. Спочатку в них визрівали міцні вина і бурбон, які віддали дерев'яним виробам весь свій аромат. Після багаторічної витримки різні сорти ірландського віскі набувають солодкості хересу, ванільний запах і легку деревну гірчинку, а також яскравий золотистий колір.

За законами країни ірландським може називатися тільки той віскі, основу якого складає спирт, витриманий саме в Ірландії не менше трьох років.

Час визрівання для кожної бочки встановлюється індивідуально, і може незначно відрізнятися, але щорічно відбувається випаровування віскі до 2%. Виробник вважає, що це «частка ангелів», і вони забирають її з того моменту, як було розпочато виготовлення ірландського віскі.

При цьому ірландці пишаються тим, що все виробництво відбувається на одній віскокурні, що дозволяє контролювати всі етапи виготовлення: від зерна до склянки.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1550 | Додав: radymo | Теги: ірландське, Вибір, віскі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]