phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:17
Який продукт найбільше руйнує імунітет - лікар розповів
Найбільш шкідливим продуктом для імунітету є цукор, адже при його надмірній кількості в організмі починається руйнація імуноглобулінів.

Як солодке впливає на імунітет?

Невже, зайва плитка шоколаду має зв’язок із важкістю перебігу потенційного грипу? Чи дійсно, пляшка солодкої води змусить пацієнта заплатити за лікування вітряної віспи, купуючи додаткові ліки, більше, ніж зазвичай? І на це є чітка відповідь.

Глюкоза є дійсно надзвичайно важливою сполукою для роботи мозку, але в природі так просто цукор знайти неможливо. Саме тому клітини отримують його шляхом певних біохімічних перетворень, на що спеціально налаштована робота шлунково-кишкової та ендокринної систем. Проте, якщо отримувати солодощі в занадто простий спосіб та безконтрольно, в організмі поступово починається серйозний збій.

Після низки складних перетворень при порушенні вуглеводного обміну, рано чи пізно, настане момент, коли глюкоза в такій кількості буде більше нікому не потрібна. Вона тепер вільно плаває в крові. Організм наче робить вигляд, що її не помічає. І саме з цього моменту починається катастрофа. А саме може розпочатися гліколізація гемоглобіну – розпочнуться проблеми із транспортом кисню. Коли розпочнеться гліколізація білків ока, почне падати зір, тощо.

А якщо “солодка їжа” доторкнеться до імуноглобулінів (а антитіла – це не що інше, як протеїни) чи Т-клітин – почнуться розлади роботи імунної системи.

Коли всі сили організму напружуються, аби подолати ненависний патоген – будь то вірус кору, кишкова паличка чи ковід – без боєздатної армії здорових імунних клонів буде кепсько.
Відчуття міри та балансу в споживанні глюкози – це вже радикальна турбота про свій імунітет.

Що радять лікарі?

Але секрет міцного імунітету полягає не лише в обмеженні споживання цукру. Крім цього велику роль грає генетика, спосіб життя, шкідливі звички, уникання стресу та тривоги, здорова їжа, рухова активність тощо.

Ніхто не каже, що треба викинути всі солодощі із дому та їсти одні овочі. Звісно, що ні. Але надлишки, зловживання та нерозуміння небезпеки – недопустимо для тих, хто турбується про свій справжній імунітет. Отже, якщо хочете бути здоровими та не боятись всіляких вірусів – почніть вже сьогодні перші кроки для свого оздоровлення. Покращення раціону, фізична активність, припинення патологічного нервування тощо швидко здивує вас, наскільки радикально зміниться життя та покращиться сприйняття дійсності.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 237 | Додав: adminA | Теги: руйнує імунітет, Лікар, продукт | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]