phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:36
Харчові звички, від яких краще відмовитися: високий холестерин
вершкове масло Високий рівень холестерину є головним фактором ризику розвитку серцевих захворювань та інсульту. Багато хто навіть не знають про підвищений рівень холестерину, так як цей стан протікає безсимптомно. Рівень холестерину багато в чому залежить від раціону харчування.

Недолік клітковини
Клітковина, що міститься в рослинних продуктах, таких як цільнозернові, фрукти, овочі, горіхи, насіння і бобові, знижує рівень “поганого” ЛПНЩ холестерину. Тому в раціон слід додати продукти з високим вмістом клітковини.

Вживання рафінованих вуглеводів може привести до підвищення рівня холестерину. Дослідження показали, що, коли насичені жири замінюються рафінованими вуглеводами, такими як цукор, хороший холестерин знижується, а поганий – підвищується.

Продукти тваринного походження

Низьковуглеводні дієти з високим вмістом жирів досить популярні, проте в довгостроковій перспективі такий спосіб харчування може мати несприятливі побічні ефекти, в тому числі підвищений рівень холестерину. Якщо дієта погано спланована, або якщо людина відчуває голод через низьке споживання вуглеводів, він вживає більше продуктів з високим вмістом жирів. Якщо це насичені жири, ризик серцево-судинних захворювань збільшується.

Вершкове масло

Вживання великої кількості вершкового масла, в тому числі для смаження продуктів, може підвищити холестерин. Замість цього фахівці рекомендують використовувати рослинні олії для приготування їжі, наприклад, оливкову олію або олію авокадо.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 301 | Додав: radymo | Теги: високий, холестерин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]