phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:05
Кола шкідлива для вагітних

Споживання більше п'яти порцій коли за тиждень до передбачуваної вагітності значно підвищує ризик розвитку діабету у жінок "в положенні", запевняють дієтологи.

Обстеження понад 13 тисяч жінок, яке тривало 10 років, показало тісний взаємозв'язок між частим вживанням коли до вагітності і більш ніж 22% ризиком розвитку діабету під час вагітності.

Гестаційний діабет є найбільш поширеним ускладненням вагітності. Він наражає матір і дитину на ожиріння, порушення толерантності глюкози і раннього початку діабету.

Дослідження проводилося фахівцями Гарвардської медичної школи, жіночої лікарні Брігема і Національного інституту дитячого здоров'я і розвитку людини Юніс Кеннеді Шрівер. Хоча основний механізм залишається неясним, американські медики припускають, що дефект в розвитку гестаційного діабету зменшує секрецію інсуліну в поєднанні з викликаним вагітністю опором до інсуліну.

Споживання великої кількості коли сприяє всмоктуванню цукру в кров, а через високий глікемічний індекс подібних напоїв в організмі викликається відповідь плазми глюкози після їх споживання, тим самим порушуючи функції бета-клітин, додають вчені. Крім того, отримання високих доз цукру з газованою водою саме по собі призводить до дисфункції бета-клітин підшлункової залози, що виробляють інсулін.



Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1672 | Додав: adminA | Теги: Кола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]