phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:16
Коли краще замовити ламінат з фаскою?

Фаска - це скіс на стику двох панелей ламінату. Форма, глибина і техніка нанесення фаски можуть бути різними. Таке поглиблення вже давно використовується в покриттях для підлоги. До використання у виробництві ламінату його застосовували для дощатої та паркетної підлоги.

Фаска відкриває широкі можливості для дизайну інтер'єру. За допомогою неї можна дуже точно імітувати натуральне дерево, плитку або камінь, надаючи покриттю для підлоги елегантний, сучасний вигляд. Про те, де використовується ламінат з фаскою, можна дізнатись на сайті www.parketpoisk.ua/ru/laminat-z-faskoiu.

Переваги ламінату з фаскою по краях

Ламіноване покриття дуже просто в установці - якщо Ви наслідуватимете процедуру і використовуватиме відповідну підкладку, Ви зможете зробити це самостійно. Після встановлення по краю покриття встановлюється плінтус.

Крім того, ламінат з фаскою має такі переваги:

  • * Скошені краї дозволяють приховати недоліки стиків. Згодом панелі можуть трохи деформуватися (через вологість, перепади температури та інші фактори), а фаска здатна приховати ці вади завдяки скошеним краям.
  • * У разі попадання вологи таку підлогу можна легко розібрати, висушити та заново укласти без втрати краси та якості всієї поверхні.
  • * Якщо чорнова підлога не є ідеально рівною, фаска може приховати майже всі нерівності підлоги.
  • * Фаска збільшує амортизаційні властивості покриття для підлоги. Під навантаженням ламелі не руйнуються, бувши притиснутими один до одного. Це робить покриття більш надійним.

Які типи фасок бувають у ламінату?

Купить ламинат в Киеве

Нанесення фаски здійснюється на спеціальному фрезерному верстаті. Фаски можуть бути V-подібними (коли дизайн імітує натуральну дерев'яну підлогу) або U-подібними (для імітації каменю або керамічної плитки).

Залежно від методу виробництва розрізняють два типи фасок:

  1. 1. Зріз по краю. Для більш дешевих варіантів матеріалу виробник зрізає край ламелі та забарвлює його водозахисною фарбою.
  2. 2. Продавлювання. Край панелі, що ламінує, здавлюється за допомогою преса. У такому випадку матеріал виходить міцнішим, довговічнішим і дорожчим.

На дорожчих виробах канавки можуть бути нерівномірними, щоб краще імітувати натуральне дерево. Фаска може бути нанесена із чотирьох сторін (4V) або з двох сторін (2V). Залежно від глибини надпилу розрізняють мікрофаску (близько 1 міліметра), фаску середньої глибини (близько 2 міліметрів) та глибоку (3,5 міліметра).

Колір фаски може збігатися з кольором дерев'яної панелі або мати контраст. Використання двосторонніх V-подібних пазів дозволяє візуально розширити приміщення: укладені поздовжньо, планки візуально збільшують приміщення, а укладені горизонтально значно розширюють його.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 233 | Додав: radymo | Теги: ламінат, фаска | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]