phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:38
Корисні продукти, які дають організму до 10 г білка
сочевиця Вживання багатих білком продуктів зміцнює здоров’я та сприяє довголіттю.

Незалежно від того, чи намагається людина набрати м’язову масу, схуднути, чи відновитися після травми чи хвороби, важливо, щоб потреба організму в білку була задоволена, кажуть лікарі. У свою чергу дослідження показують, що вживання в їжу достатньої кількості багатих білком продуктів може поліпшити здоров’я, даючи певні ефекти. Білкові продукти сприяють довгому насиченню та перешкоджають переїданню, дозволяють худнути, покращують контроль рівня цукру в крові, сприяють захисту від високого кров’яного тиску.

Ось кілька продуктів, здатних додати до раціону до 10 грамів білка і зробити харчування здоровішим.

Грецький йогурт

Півсклянки грецького йогурту містить близько 11 г білка. Також у ньому присутній калій, що активізує виведення натрію з організму. Крім цього, в йогурті багато кальцію, є фосфор та магній. Такий букет корисних речовин допомагає нормалізувати чи знизити кров’яний тиск.

Яйця

На думку медиків, додавання яєць до раціону є одним із найздоровіших і доступних способів дати своєму організму більше білка та поживних речовин. В одному яйці міститься близько 6 грамів білка, так що вам потрібно два яйця, щоб додати до свого денного раціону 12 грамів білка.

Горіхове масло

Дві столові ложки арахісової олії можуть дати вам 8 г білка. З таким маслом слід їсти необроблені фрукти чи овочі – це забезпечить найкраще засвоєння їх вітамінів.

Кисломолочний сир

Третина чашки сиру містить близько 9 г білка. Цей продукт також рекомендується їсти з фруктами, овочами, горіхами, медом, зеленню. У деяких стравах із сиром можна використовувати для заміни кисломолочний сир, це зменшить їх калорійність.

Сочевиця

Півсклянки сочевиці містить близько 9 г білка. Додатково вона насичена іншими поживними речовинами, такими як залізо, калій, фолієва кислота, клітковина. Вживання сочевиці, як і всіх бобових, ефективно покращує контроль рівня цукру на крові.

Цільнозернові продукти

Цільнозерновий хліб та макаронні вироби містять набагато більше білка, ніж їх аналоги з рафінованого зерна. Дві скибочки цільнозернового хліба можуть дати близько 11 г білка.

Тофу

Як і інші соєві продукти, він багатий не лише білком, а й клітковиною, кальцієм, фолієвою кислотою, залізом.

Рибні консерви

Додайте рибні консерви в салати або бутерброди, намагайтеся використовувати їх у різних кулінарних варіантах – це не тільки збільшить ваше споживання білка, а й покращить харчування загалом.

Дріжджі

Одна столова ложка харчових дріжджів містить близько 8 г білка. Їх можна додавати в заправки для салатів, суміші спецій, а також використовувати як рослинний замінник пармезану для посипання страв.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 227 | Додав: radymo | Теги: які дають організму до 10 г білка, Як зробити харчування здоровим: 9 п | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]