phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:12
Корисні властивості м'яти: поради
користь м'ята М’ята незамінна, якщо ви хочете їсти менше солі і рідше нервувати.

Не лише запашна трава для чаю та десертів — м’ята може допомогти у профілактиці і навіть лікуванні деяких захворювань. Поки літо у розпалі, поміркуйте про те, щоб запасти більше корисної і смачної м’яти.

Допомагає за наявності проблем з животом

Біль і спазми, які з’являються під час розладу шлунку та інших розладів шлунково-кишкового тракту, можна зменшити або навіть зовсім зняти за допомогою олії перцевої м’яти. Метанол, якого багато у її складі, розслабляє і заспокоює, зменшуючи біль і приносячи полегшення. Найкраще діють спеціальні добавки, але й м’ятний відвар також може бути корисний (втім, якщо спазми не зникають протягом години і довше, обов’язково зверніться до лікаря!).

Зменшує запалення

У м’яті багато особливих фітонутрієнтів, що володіють антиоксидантними властивостями: вони здатні зменшити пошкодження клітин, яке викликане окислювальним стресом. Крім того, особливі протизапальні сполуки м’яти можуть запобігти розвитку хронічного запалення.

Зміцнює імунітет

Чверть склянки перцевої м’яти — це половина добової дози вітаміну А, який відмінно захищає наші клітини від пошкоджень, видаляючи вільні радикали. Це допомагає у профілактиці хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет і деякі види раку.

Вбиває бактерії

У ефірній олії м’яти містяться сполуки карвон і лімонен, які допомагають знизити ризик появи небезпечних бактерій — наприклад, тих, які містяться у несвіжій їжі. Крім того, деякі дані показали, що ці сполуки допомагають знизити ризик розвитку хвороб харчового походження під час зберігання та консервування харчових продуктів. Тож додавайте м’яту, якщо щось консервуєте — буде і смачно, і корисно, і надійно.

Допомагає зменшити вживання солі

Іноді просто скорочення солі допомагає знизити тиск, поліпшити стан нирок і скинути зайву вагу. Якщо додавати м’яту у салати і гарніри, їх смак стане більш яскравим і вам не потрібно буде додавати додаткову сіль — дуже корисно!
Категорія: Народні поради | Переглядів: 322 | Додав: radymo | Теги: користь, М'ята | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]