phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:54
Користь слабосолоного арахісу: поради
арахіс Якщо ви хочете схуднути або знизити тиск, а заразом покращити показники цукру в крові – подумайте про те, щоб включити в раціон арахіс. Група дослідників з Техаського технологічного університету (США) та Університету Південної Австралії виявила, що вживання злегка підсоленого арахісу двічі на день перед їжею призводить до зменшення ваги, зниження артеріального тиску та здоровішого рівня глюкози в крові натще.

Результати дослідження були опубліковані у журналі Nutrients. Вчені спостерігали за двома групами дорослих австралійців із помірним чи високим ризиком розвитку діабету другого типу. П’ятдесят учасників контрольної групи уникали вживання будь-яких горіхів чи горіхової олії. Інша група, до якої входили 57 осіб, з’їдала 35 грамів смаженого арахісу, що слабо солоний, двічі на день за 30 хвилин до їжі.

Через півроку дослідники виявили, що в обох групах у учасників знизилася вага (показники були практично однакові) та покращилися показники рівня цукру в крові. При цьому у тих, хто вживав арахіс, відзначався нижчий артеріальний тиск, ніж контрольна група.

"Наше дослідження показало, що арахіс з високим вмістом корисних ненасичених жирів справді може сприяти зниженню ваги", – каже один із авторів дослідження, доцент кафедри харчових наук Техаського технологічного інституту Крістіна Петерсен. Також вона пояснює можливу позитивну дію арахісу на артеріальний тиск.

За словами фахівця, слабосолона арахіс – продукт з низьким вмістом натрію, в його порції всього 90-100 мг натрію. В арахісі багато аргініну – амінокислоти, яка сприяє розширенню кровоносних судин та зниженню артеріального тиску. Ще це чудове джерело магнію – мінералу, що допомагає регулювати кров’яний тиск. Серед інших корисних властивостей арахісу – велика кількість білка та клітковини.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 203 | Додав: radymo | Теги: користь, слабосолоний, арахіс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]