phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:55
Кунжут увійшов до списку найнебезпечніших харчових алергенів - FDA
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) оновило список найнебезпечніших алергенів, серед яких тепер названо кунжут.

— Відповідно до «Закону про безпеку, лікування, освіту та дослідження харчової алергії» (FASTER), кунжут приєднується до восьми інших основних харчових алергенів: молока, яєць, риби, молюсків, горіхів, арахісу, пшениці та сої, — йдеться в офіційній заяві агентства FDA.

Експерти організації вже кілька років розглядали можливість додати кунжут до списку найнебезпечніших алергенів. У 2020 році вони навіть запропонували виробникам включити його до списку небезпечних інгредієнтів, якщо він був основним, а не використовувався як ароматизатор або спеція.

Внесення кунжуту до списку найнебезпечніших алергенів є значним кроком назустріч алергікам.

— Для 1,6 млн американців, які страждають на алергію на кунжут, це означає, що з 1 січня 2023 року життя стане кращим, — сказав старший віцепрезидент з урядових та соціальних питань у Food Allergy Research & Education (FARE) Джейсон Лінде.

Незважаючи на зміни, FDA нагадує, що партії продуктів, які довго зберігаються, що були введені до внесення поправки в «Закон про алергени», все ще можуть перебувати на полицях магазинів. Тому алергікам все одно слід бути обережними, перш ніж вживати їх протягом деякого часу.
 
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 162 | Додав: adminA | Теги: кунжут, харчовий алерген | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]