phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

06:15
Міцний імунітет - п’ять його секретів
Чи помічали ви, що деякі люди майже не хворіють? Навіть у сезон застуд та різних інфекцій. Швидше за все, вони просто пам’ятають про декілька правил.

Отже, як працює наш імунітет? Імунна система людини складається з антигенів – білків, які реагують на патогени, що потрапляють до організму. Для того, щоб патогени розпізнавались справно, весь організм повинен працювати як слід. У цьому допоможуть певні правила.

Правильний сон та відпочинок. Для ефективної роботи імунітету потрібно, щоб у нормі були ендокринна, нервова та травна система. У цьому допомагає сон. Послаблює імунітет робота через силу, нездатність робити перерви на відпочинок протягом дня, втома.

Зниження рівня стресу. У стресових ситуаціях утворюється в організмі кортизол, але це впливає імунітет.

Обмеження харчування та правильна дієта. Якщо у вас в організмі занадто багато жиру, це послабить імунну систему. В результаті імунних клітин буде вироблятися не так багато, а відповідь організму на патогени послабшає. Крім того, через нестачу поживних речовин у дієті виникає дефіцит, який також впливає на імунітет. Фахівці радять на день їсти п’ять порцій свіжих фруктів та овочів на день.

Секс. Згідно з результатами наукових досліджень, сексуально активні люди, які займаються регулярно коханням із постійним партнером, мають до 30% більше антитіл в організмі. Також регулярне отримання оргазму знижує рівень кортизолу в крові, що позитивно позначається на імунній та серцево-судинній системі. Під час статевого акту виділяються пролактин та окситоцин, які підтримують нормальну роботу імунної системи.

Фізична активність. При регулярних заняттях спортом підвищується активність лімфоцитів (точніше Th-лімфоцитів), які захищають організм від аутоімунних захворювань та інфекцій. Крім того, під час тренування підвищується температура тіла, що може придушити розмноження збудників хвороби.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 174 | Додав: adminA | Теги: п’ять секретів, міцний імунітет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]