phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:23
Містить унікальні речовини, що дають право претендувати на ім'я "квітки кохання" лише ця рослина

 

Сьогодні - День конвалії.

У багатьох європейських країнах саме першого травня заведено дарувати коханим ці ніжні квіти.

Свято, колись започатковане французами, стало міжнародним.

Здавна конвалія є символом чистоти, кохання, шляхетності. Нареченим вона, за прикметою, гарантує щасливе сімейне життя.

Із букетиком білосніжних дзвіночків йшли до шлюбу британська королева Вікторія і наречена принца Вільяма Кейт Міддлтон...

У своїй "Системі природи" видатний учений XVIII століття Карл Лінней, який першим запропонував наукову класифікацію відомих тоді рослин та тварин, дав цій квітці поетичну назву: "Convallaria majalis", тобто "лілія долин, яка квітне у травні".

Де б не росла конвалія (в Європі, Азії, Північній Америці), для цвітіння їй потрібен вологий грунт, тінь і характерна для третього місяця весни температура: земля вже достатньо тепла, а повітря ще не гаряче.

Усім знайомий характерний запах конвалій, однак парфумери і досі не знайшли способу отримувати ефірну олію з цієї рослини. Навіть у найдорожчих парфумах аромат конвалій - синтетичний, він створюється шляхом змішування олій інших рослин.

Деякі дослідники стверджують, що запах "лілії долин" надає людям впевненості, творчої активності, наполегливості.

А кілька років тому професор біології з Рурського університету Ганс Хатт дослідив, що конвалія має феноменальну властивість: два хімічні компоненти аромату цієї квітки, цикламал і буржонал, активізують чоловічі статеві клітини. Сперматозоїди рухаються у бік джерела запаху із удвічі більшою швидкістю!

Конвалія - дуже отруйна рослина. Усі її частини: стебло, листя, квіти і ягоди -- містять небезпечний токсин. Це, на жаль, не вберегло дику конвалію від масового знищення, її внесено до Червоної книги України.

 

Категорія: Цікаві тести | Переглядів: 1067 | Додав: adminA | Теги: Рослина, право, ім'я квітки кохання, речовини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]