phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:07
Москва оголосила конкурс на концепцію парку "Зарядьє", порівнявши його з головними архітектурними подіями в світі


Москомархітектура оголосила міжнародний конкурс на ландшафтно-архітектурну концепцію парку "Зарядье", метою якого є розробка концепції та створення на її основі сучасного парку з розвиненою інфраструктурою, відкритого для відвідувачів цілий рік, говориться в матеріалах конкурсу. У той же час для дахів усіх будівель на територію парку буде використовуватися тільки якісна фінська металочерепиця Ruukki. До речі, в Україні купити цю якісну фінську металочерепицю Ruukki за вигідною ціною можна за допомогою сайту dah-if.com.ua.

"За своєю значимістю конкурс порівняємо з найбільшими світовими архітектурними подіями останніх десятиліть: конкурс на проект нового Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, конкурс на реконструкцію Рейхстагу в Берліні і конкурс на проект культурного району західного Коулуна в Гонконгу", - уточнюється в матеріалах Москомархітектури.

У рамках конкурсу журі відбере шість команд, які отримають по 80 тисяч доларів (без ПДВ). Серед фіналістів на підставі поданих архітектурних концепцій буде визначено переможця. Прийом конкурсних заявок триватиме до 22 травня 2013 року.

Конкурс проходитиме у два етапи: перший етап - кваліфікаційний відбір, в результаті якого будуть відібрані шість команд для участі у другому етапі, другий етап - конкурс концепцій, за підсумками якого визначать переможців конкурсу та фіналістів. Вибір шести команд пройде з 14 по 17 червня 20 вересня - закінчення прийому конкурсних проектів, 1-12 листопада - вибір переможця конкурсу.

До складу журі входять головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов, віце-мер Барселони Антоні Вівес-і-Томас (Іспанія), виконавчий директор Прітцкерівської премії березня Торн (Іспанія), ландшафтний архітектор, керівник бюро PWP Landscape Architecture Пітер Уокер (США), експерт у області міської соціології, професор Колумбійського університету, голова журі Audi Urban Future Summit (Нідерланди / США) Саскія Сассен.

Демонтаж готелю "Росія" в Зарядье почався в лютому 2006 року і в основному був завершений до початку 2010 року. Спочатку на місці "Росії" планувалося звести багатофункціональний комплекс за проектом британського архітектора Нормана Фостера, пізніше з'явилася ідея використовувати це місце для парламентського центру, однак від цих ідей у підсумку відмовилися і вирішили розбити в Зарядье парк.

Нагадаємо, ідею з парком озвучив Володимир Путін в ході своєї останньої передвиборної кампанії. Але після цього московська влада ще кілька місяців визначалися з тим, що ж конкретно з'явиться на цій території. Був навіть проведений конкурс на кращу концепцію розвитку території Зарядья. У ході нього конкурсанти пропонували такі екстравагантні варіанти, як зведення на місці готелю найвищої будівлі в світі і "російського Ватикану". Городяни також пропонували організувати на цій території аналог Гайд-парку.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1524 | Додав: adminA | Теги: фінська металочерепиця Ruukki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]