phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:26
Можливі причини жовтого язика назвав лікар
язик Найсерйознішою причиною, що пояснює жовтий язик, є пошкодження печінки.

Язик може стати жовтим внаслідок як серйозних, так і незначних проблем зі здоров’ям, – про це в інтерв’ю виданню Express розповів британський лікар Пол Еттлінгер. Медик зауважив, що язик щодня контактує з величезною кількістю речовин, які цілком можуть бути "винними" в появі його жовтого відтінку.

“Існує ряд можливих причин того, чому у когось може пожовтіти язик. Найчастіше на це впливають погана гігієна порожнини рота, тютюн, молочниця, деякі рідини для полоскання рота, а також деякі ліки”.

Нехтування гігієною. Лікар нагадує, що на очищення ротової порожнини потрібно витрачати по дві хвилини два рази на день – багато людей не дотримуються цього правила.

“Якщо ви не будете регулярно чистити зуби і порожнину рота щіткою, зубною ниткою і полосканням, це може привести до того, що в роті залишаться харчові речовини, завдяки яким почнуть множитися бактерії, що виділяють пігмент, який жовтіє на язиці", – попередив Еттлінгер.

Дихання ротом

У сезон холодів, коронавірусу, застуди та грипу у багатьох людей починаються проблеми з диханням, в тому числі через закладеного носа. Мимоволі виникають моменти, коли людина починає дихати ротом, що сприяє сухості його слизової тканини. Це також сприяє активності бактерій, через які може жовтіти язик. Лікар зазначає, що неприємний запах з рота і пожовтіння мови можуть бути симптомами сезонних інфекцією, а також діабету.

Ліки

Язик може жовтіти через прийом препаратів, що містять вісмут – цей інгредієнт зазвичай міститься в шлунково-кишкових ліках. Вісмут дає жовтизну, вступаючи в реакцію з сіркою, що міститься в роті.

Рідини для полоскання рота

Відтінок язика можуть змінювати ополіскувачі, в яких присутні перекис, гамамеліс або ментол.

Географічний язик

Цим терміном називається стан, що є чимось на зразок медичної загадки, оскільки його точна причина невідома. На поверхні язика виникають плями з відсутніх ділянок сосочків, що робить його схожим на карту. Такі плями часто бувають червоними, але також можуть бути жовтими і болючими.

Тютюновий дим

Куріння не тільки зменшить білизну зубів. Хімічні речовини тютюнового диму роблять язик більш жовтим.

Жовтяниця

Лікар називає її найнебезпечнішою причиною жовтого язика, оскільки жовтяниця вказує на пошкодження печінки. Коли печінка серйозно пошкоджена, вона перестає переробляти продукт життєдіяльності білірубін – жовтий пігмент, утворений при руйнуванні червоних кров’яних тілець. В результаті він накопичується, і зовнішніми ознаками цього стають пожовклі очі, шкіра, а також язик.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 309 | Додав: radymo | Теги: язик, причина, жовтий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]