phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:40
Можуть приховувати в собі небезпечні бактерії ці сухі продукти

 

Біологи зробили невтішний висновок: небезпечні патогени такі як сальмонела здатні спокійно жити в печиві і крекерах мінімум півроку.

Хоча вважається, що сухі продукти харчування не так схильні до бактеріального зараженню, зазначає meddaily.ru.

Недооцінюючи бактерії, можна стати жертвою харчового отруєння, попереджають експерти. В принципі, згідно зі статистикою, останнім часом відзначається зростання числа отруєнь, викликаних саме сухими продуктами харчування.

Коментує Ларрі Бошат з Університету Джорджії: "Патогени не тільки здатні вижити в таких продуктах. Їм ще й вдається робити це надзвичайно довго.

У рамках роботи були використані п'ять типів сальмонели, яких ізолювали з їжі, пов'язаної з спалахами кишкових захворювань. Бактеріальні ізоляти походили з продуктів з украй низьким вмістом рідини ".

Зібрані зразки помістили в чотири типи наповнювачів, які були в печиві і крекерах. І продукти поклали на зберігання. Використовувалися сирний і арахісовий наповнювачі для крекерів, ванільний і шоколадний - для печива.

Після періоду зберігання продукти пройшли аналіз, який повинен був показати, як довго сальмонела може вижити. І в окремих випадках патогену вдавалося зберігати життєздатність протягом мінімум шести місяців. Це дуже здивувало фахівців.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1112 | Додав: adminA | Теги: небезпечні бактерії, сухі продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]