phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:35
На які види поділяються шкарпетки?

Шкарпетки – один з обов'язкових елементів нашого щоденного образу. Їх носять влітку і взимку, під повсякденний образ чи гардероб урочистого характеру. Сучасні виробники пропонують великий вибір моделей, які відрізняються між собою дизайном, матеріалом, кольором, розміром, чи довжиною. Сьогодні ми розглянемо найпопулярніші варіації та подивимось, за якими критеріями шкарпетки поділяються на різні види.

шкарпетки

Основні категорії шкарпеток

Якщо говорити про призначення шкарпеток, усі моделі представлені сьогодні у магазинах, можна поділити на три основні категорії:

1. Дитячі. Випускаються у менших розмірах, до 36. Це переважно різнокольорові та веселі моделі з цікавими малюнками чи візерунками, виконані у яскравих кольорах. Також дитячі шкарпетки можуть мати декоративні вставки.

2. Жіночі. Випускаються переважно у розмірі 35-40. Це найчастіше світлі моделі шкарпеток, однотонні або з візерунками.

3. Чоловічі. Представлені у розмірній сітці 38-48 розміру. Найчастіше виконані у темних кольорах: чорний, синій, сірий, коричневий. Проте також можуть бути яскравими і цікавими, з веселими принтами чи написом.

Види шкарпеток за призначенням

Далеко не всі шкарпетки можна носити на щоденній основи. Так само не всі моделі підходять для роботи в офісі чи урочистих подій. Тому давайте зважати і на доречність виробів, за таким критерієм їх поділяють на кілька категорій:

1. Спортивні шкарпетки. Виготовляються з матеріалів, які забезпечують хорошу циркуляцію повітря. Спортивні вироби зносостійкі та міцні, прості в догляді та гігроскопічні.

2. Класичні моделі. Базові переважно однотонні шкарпетки, які можна носити на роботу та підбирати під взуття чи колір одягу.

3. Повсякденні. Можуть бути однотонними чи з візерунками та відрізняються різною довжиною. Виготовляються з приємних м'яких гіпоалергенних матеріалів.

4. Домашні. Часто відрізняються затишним дизайном з милими візерунками. Це переважно більш теплі моделі. якими можна замінювати домашні капці.

Якою буває довжина шкарпеток?

Останній з критеріїв, який ми розглянемо – довжина виробів. За цим параметром шкарпетки бувають:

1. Укороченими, які майже непомітні під взуттям і одягаються переважно під спортивні кеди чи лофери.

2. Короткі. Сягають щиколготки і можуть носитися під кросівки.

3. Середньої довжини. Такі моделі доходять до середини гомілки. Це найпопулярніший варіант шкарпеток. який вважається універсальними і підходить під будь-яке взуття.

4. Подовжені. Сягають коліна, проте можуть бути навіть вищими. У такому разі шкарпетки називаються гетрами чи панчохами. Такі моделі найчастіше випускають для жінок, їх можна носити під спідниці.


шкарпетки

Знаючи, на які види поділяються шкарпетки, ви зможете легше вибрати пару, яка вам потрібна. На сайті https://smthshop.net/socks можна знайти як подовжені, так і укорочені моделі шкарпеток. Головне: правильно вибрати розмір виробу, а також підібрати кольорову гаму, яка б перегукувалася з усіма іншими елементами вашого гардеробу.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 348 | Додав: radymo | Теги: вид, шкарпетки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]