phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:01
На сніданок краще не вживати ці продукти: список

свіжовичавлені фруктові соки Ми хочемо починати день з продуктів, які будуть корисними для нашого здоров'я і фігури. Але іноді серед них закрадаються "вороги", які точно не підуть на користь. Дієтолог перерахувала продукти, які краще не вживати на сніданок.

Що не варто їсти вранці

1. Каші швидкого приготування - для прискорення процесу заварювання вівсянка проходить кілька стадій обробки, що перетворює спочатку корисні повільні вуглеводи в не дуже, плюс до цього втрачається ще основна частина вітамінів. Хороші вівсяні пластівці треба варити не менше 15 хв.

2. Рослинна молоко - обов'язково читайте склад! У них часто додають соняшникову олію, цукор, фруктозу і інші сахарозаменітклі. Наприклад, склад у відомого вівсяного Nemoloko: вода, рапcовое масло, вівсяне борошно, вітамінно-мінеральний премікс, сіль. По суті, ви платите за розведену у воді борошно з маслом і цукром.

3. Мюслі і гранола - як і у випадку з рослинним молоком, читайте склад! Є хороші варіанти, в складі яких тільки злаки, горіхи, насіння і сухофрукти, а є погані - в їх складі борошно, цукор і цукрозамінники, рослинні рафіновані жири.

4. Хлібці - в складі правильних хлібців повинні бути цільні і спеціально пророщені зерна. Трохи гірше варіант, якщо склад починається з: борошно обдирне / борошно цільнозерновий / борошно другого сорту - це все ж мука, а не цілісні злаки. Точно не можна вважати здоровим харчуванням хлібці, склад яких починається з: борошно першого сорту / вищого сорту / сіяна. Також не повинно бути в складі рослинного масла, цукру і ароматизаторів.

5. Цукати - для їх виробництва фрукти обробляють сірчаної кислотою і вимочують в цукровому сиропі, тому нічого спільного з користю фруктів вони не мають.

6. Сирки глазуровані - багато їх розцінюють як джерело білка і кальцію (це ж "сир"), але по суті - це десерт і в першу чергу він джерело цукру і жиру.

7. Свіжовичавлені фруктові соки - це концентрація величезної кількості рідкого цукру, що миттєво підвищує рівень інсуліну. Краще випити смузі або з'їсти фрукт цілком.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 357 | Додав: radymo | Теги: продукт, Шкода, сніданок | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]