phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:21
Найчистіша вода: у яких місцях нашого світу вона є
Психологи вважають, що синя палітра позитивно впливає на психіку людини, сприяє розвитку уяви та гарному сну.

Пляж Уайтхейвен, Австралія

Цей пляж розташований на острові Вітсанді. Берегова лінія пляжу має довжину сім кілометрів та покрита ідеальним білим піском. Коралове море оточує узбережжя. Воно дуже дрібне, тому на пляжі можна побачити унікальне поєднання піщаних дюн та блакитних басейнів. Сам острів є національним парком.

Тут заборонено будувати готелі, курити, розводити багаття і навіть вигулювати собак. Завдяки цьому пляж Уайтхейвен став одним із місць із найчистішою водою у світі. Вода тут така чиста, що вивчати морських мешканців можна навіть без особливих окулярів.

Пісок на пляжі Уайтхейвен на 98 відсотків складається з кремнезему та має пилоподібну текстуру. У ньому відсутні домішки, що робить його надзвичайно білим та м’яким. Пісок відбиває сонячні промені, тому не нагрівається навіть у найспекотніші дні.

Мальдіви

Це група коралових островів, що омиваються теплими водами Індійського океану. Морське дно тут вкрите дрібним білим піском. Сонячне проміння освітлює воду зсередини, тому вона переливається всіма відтінками бірюзи. Мандрівники стверджують, що на Мальдівах найблакитніша вода у світі. Цей курорт ідеально підходить для снорклінгу та дайвінгу. Мальдіви – місце проживання багатьох рідкісних видів риб.

Острови Ексуму, Багами

Архіпелаг Ексума складається із 365 невеликих островів. Якщо подивитися на море зверху, можна побачити всю гаму блакитних відтінків. Гроти, печери та рифи приваблюють на острови Ексуму дайверів, любителів снорклінгу та яхтсменів. Пірати часто використовували місцеві бухти як укриття.

Останки їхніх кораблів, серед яких плаває безліч різнокольорових риб, досі перебувають під водою. Однією з визначних пам’яток архіпелагу Ексуму є острів Свиней. На його пляжі живуть кілька десятків свиней та поросят, які обожнюють водні процедури.

Тварини дуже доброзичливі. Вони сміливо підпливають до човнів туристів та намагаються забратися на борт. Невідомо, як свині опинилися на острові. За однією з версій їх завезли пірати. Також є думка, що їх привезли спеціально для залучення туристів.

Пляж Транк-Бей, Віргінські острови

На цьому пляжі можна знайти теплу бірюзову воду, дуже дрібний білий пісок, приємну тінь від кокосових пальм та кораловий риф, який населений безліччю морських мешканців. Це чудове місце для підводного плавання та дайвінгу.

Для дослідників рифу створено підводну стежку завдовжки 205 метрів, а спеціальні знаки на ній допомагають визначити види риб та коралів. Тут також можна вирушити на прогулянку парком або оглянути руїни цукрових плантацій, що збереглися з часів колонізації острова.

Перхентіанські острови, Малайзія

Перхентійські острови відвідують не через пляжі, оскільки більшість їх берегової лінії покрита великими валунами, а білий пісок тут зустрічається лише в кількох місцях. Справжнє багатство цих островів – прозора блакитна вода, красиві коралові рифи та різноманітний підводний світ. Тут можна зустріти великих черепах, мурен, крабів, безліч яскравих риб і навіть акул.

Пляж Ханаума Бей, Гаваї

Ханаума Бей – найкращий пляж на гавайському острові Оаху. Він утворився в кратері колишнього вулкана, затопленого морем після руйнування однієї зі скельних стін. В результаті вийшла мальовнича бухта напівкруглої форми. Затока Ханаума відома своїми кораловими рифами.

Тут дуже різноманітний підводний світ. За одне занурення можна побачити до 400 видів риб, серед яких є рідкісні види, що мешкають лише у цій місцевості.
Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 199 | Додав: radymo | Теги: вода, Мальдіви, світ, найчистіша | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]