phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:20
Найкорисніші нутрієнти для здоров'я кісток назвали лікарі
нутрієнт Для зміцнення кісток потрібний кальцій. Але цією поживною речовиною набір корисних для нашої кісткової маси нутрієнтів не вичерпується.

Вітамін C. За часів коронавірусної пандемії багато хто знає про те, що вітамін С дуже важливий для нашого організму. Але зміцнення імунітету – не єдина його перевага. Він дуже корисний для кісток, а найкращими джерелами цього вітаміну є цитрусові фрукти на кшталт апельсинів та лимонів. Також до корисних продуктів можна включити перець, полуницю, брюсельську капусту.

Білки. А чи знаєте ви, що 50% нашого організму складається з білків? Вони критично важливі для отримання здорового обсягу кісток та його зміцнення. Бажаючі схуднути часто уникають вуглеводів, але в нашому випадку цього не потрібно. Чим менше калорій у дієті, тим слабкіші кістки. Намагайтеся урізноманітнити те, що на вашій тарілці, додаючи різні мікронутрієнти. Багато білків міститься в зелених листових овочах, рибі, морепродуктах, олії та молочних продуктах.

Вітамін D3. Наш організм не може переробити весь кальцій за один раз. І що більше ми його вживаємо, то менший ефект це дає. А ось вітамін D3 та кальцій досить міцно пов'язані між собою. Кальцій не може засвоювати організм, якщо в ньому неадекватно низький рівень вітаміну D3. Цей вітамін виділяється за допомогою впливу сонячних променів на шкіру, його можна отримувати у формі вітамінних добавок.

Магній, цинк, вітамін К. Для того, щоб додати більше поживних речовин на тарілку, використовуйте їжу, яка багата на магній, цинк і вітамін К. Все це можна отримувати за допомогою добре збалансованого харчування. І тільки вітамін К2, який міститься в продуктах, що пройшли ферментацію на кшталт маринаду і кефіру, отримувати найскладніше.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 233 | Додав: radymo | Теги: здоров'я, кістка, нутрієнти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]