phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:52
Найкорисніші види чаю


Визначені найкорисніші види чаю

Чай прийнято вважати винятково корисним для здоров'я напоєм, проте дієтологи закликають не пити його бездумно. Любителям чаю необхідно розбиратися в його видах - тоді вони дійсно зможуть розраховувати на хороше самопочуття і стрункість.

Чай важливо не тільки правильно заварювати, але й вибирати, стверджують лікарі. Які ж види чаю і за яких проблемах дійсно допомагають?

Чай з м'ятою - ефективний у боротьбі із зайвою вагою. Пити його, щоб схуднути, можна в гарячому і холодному вигляді. Ще більш сильний ефект дає чергування чаю з м'ятою і зеленого чаю, так як галлат епігаллокатехін, який міститься в зеленому чаї, значно прискорює обмінні процеси. Зелений чай рекомендується пити гарячим.

Крім м'ятного чаю, сильним жироспалюючим ефектом володіє улун-напівферментований чай, який поєднує в собі властивості декількох чаїв. Улун сприяє розщепленню жиру в крові, знижує рівень холестерину, а також підвищує активність лімфоцитів і клітин NK, які є найважливішим компонентом вродженого імунітету клітини, зміцнюючи таким чином загальний імунітет організму людини. Однак фахівці рекомендують не зловживати цим напоєм.

Наступним у списку йде анісовий чай. Цей напій поліпшує травлення, посилює перистальтику кишечника і допомагає при діареї, нудоті і нетравленні. Його можна застосовувати при лікуванні гастритів, метеоризму, запору. Крім того, анісовий чай допомагає знімати спазми при бронхіті, використовується для відхаркування, полегшує напади астми.

Рожевий чай насичений вітамінами A, B3, C, D і E, захищає від інфекції і виводить з організму токсини. Імбирний чай взимку швидко зігріє й захистить від застуди. Він покращує мозковий кровообіг і пам'ять, тому лікарі рекомендують його людям інтелектуальної праці, а також творчим особистостям. Ще імбирний чай благотворно впливає на травлення, допомагає позбутися  болю в животі.


Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2368 | Додав: adminA | Теги: Анісовий чай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]