phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:24
Найкорисніші види олії: топ 5

Оливкова

Серед рослинних олій для здоров'я оливкова займає особливе місце. Її називають головним секретом середземноморської дієти. Вона благотворно впливає на всі органи та системи, робить красивим волосся, шкіру та нігті.
Як правильно пити оливкову олію для здоров'я? Найефективніше приймати по 1-2 ч. л. олії натщесерце, запиваючи її склянкою теплої води за 30 хвилин до їжі. Протягом місяця ви відчуєте дуже приємні зміни.

Лляна

Лляна олія для краси та здоров'я – найголовніший елемент. У цьому впевнені її шанувальники. На підтвердження вони пропонують рецепт маски, що омолоджує.

Змішуємо 1 ст. л. олії з жовтком та 1 ст. л. лимонного соку, наносимо масу на шкіру на 20 хвилин.

А ось інший рецепт із лляною олією — для здоров'я волосся. З'єднуємо в рівних пропорціях лляну, реп'яхову та касторову олію, злегка підігріваємо, втираємо в шкіру голови і залишаємо на годину. При частому використанні маски волосся перестане випадати, буде сильним і блискучим.

Кедрова

Багато олій застосовуються в народній медицині при онкології. Кедрова олія саме з їх числа. Для досягнення позитивних результатів її приймають по 30 крапель 3 рази на день за півгодини до їжі.

Вживання кедрової олії також показано при анемії, захворюваннях печінки, цукровому діабеті, порушеннях травлення, псоріазі та екземі. Крім цього, масло приводить в норму артеріальний тиск та рівень холестерину.

Арахісова

Корисні властивості арахісової олії можна перераховувати вічно. Вона зміцнює серце, підвищує імунітет, покращує роботу нирок, захищає нервову систему від перевантажень. Дуже корисна арахісова олія для шкіри обличчя. Змішуємо по 1 ч. л. олії, подрібнених волоських горіхів та яблучного пюре. Плавними рухами втираємо маску в шкіру та залишаємо на 20 хвилин. При вуграх та чорних точках така процедура – ​​справжній порятунок.

Волоська

Олію волоського горіха називають однією з кращих рослинних олій для здоров'я. Вона нормалізує роботу щитовидної залози, корисно для профілактики атеросклерозу, має ранозагоювальну дію. Щоб відчути користь олії волоського горіха для здоров'я, приймайте її по 1 ч. л. за півгодини до їди, нічим не запиваючи. Горіхове масло часто закапують у вуха при отиті. А ще нею змащують садна, подряпини та порізи.
 
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 544 | Додав: radymo | Теги: користь, олія, вид | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]